[elektro-etc] tojásfõzõ
Benedek I.
renyta at t-online.hu
Tue Mar 27 18:53:21 CEST 2012
jhidvegi wrote:
> Xorn wrote:
>
>> Az nem attól válik le könnyebben, hanem a hideg víztől. Ha meleg a
>> tojás, egyszerűen rászárad a héj meg a belső vékony hártya. Ha
>> hideggel leöblíted, esetleg hagyod is ázni a hideg vízben kicsit,
>> akkor meg bediffundál a tojáshéjon át a víz és átáztatja a belső
>> hártyát. Ilyen eccerű, kéremalássan. :-)
>
> Hát nem. Már nem egyszer jártam úgy, hogy hideg víz ide meg oda, úgy
> ragaszkodott a tojat a saját héjához, hogy csak kikanalazni tudtam
> belőle a fehérjét.
>
Én is ezt hittem mindaddig, míg egyszer két helyről származó tojást főztünk
meg együtt. Tehát, mindegyik azonos "kezelést" kapott (főzés után hideg víz,
aztán pucolás), mégis volt pár darab, amelyikről majdnem egyben lejött a
héja, a többiről meg szilánkokban, a fehérjével együtt.
Szóval - szerintem - nagyban attól függ, hogy honnan származik a tojás,
vagyis, hogy mit evett a tyúk! Ahogy a sárgája színe sem egyforma.
bi
More information about the Elektro-etc
mailing list