[elektro-etc] tojásfőző
Elight
elight at gmail.hu
Tue Mar 27 16:15:49 CEST 2012
Ezen már én is gondolkodtam,
de lehet, hogy a hidegvizes öblítés működik,
és utánna azonnal pucolni.
Megfigyeltem,
ha benne marad a hidegvízben
és teljesen lehűl a tojás,
már akkor se annyira könnyű megpucolni.
Akkor tehát, a sóra pedig nem reped.
Üdv István
2012.03.27. 15:42:51 dátumon jhidvegi <jhidvegi at gmail.com> írta:
> Xorn wrote:
>
>> Só nem azért kell bele, hanem hogy a "kinti" oldat sűrűbb legyen a
>> "bentinél", azaz ne menjen be főzés közben a víz a tojásba és ne
>> repessze szét.
>
> Ez tök logikus.
> És miért válik le jobban a héja, ha sós vízben készül, mintha nem?
>
> hjozsi
-
More information about the Elektro-etc
mailing list