[elektro-etc] Meg az etc-nel is etc-bb: ujhagyma kerdes :)))
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
Sun Jan 29 21:05:12 CET 2012
meg korozottbe. meg zsiroskenyerre.
csorgatjatok itt a nyalam.
vajk
________________________________
From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
To: elektro-etc at tesla.hu
Sent: Sunday, 29 January 2012, 20:50
Subject: Re: [elektro-etc] Meg az etc-nel is etc-bb: ujhagyma kerdes :)))
Az almát már apám is a csutkájával-magjával együtt ette, így én is.
Az újhagyma zöldje nagyon finom apróra vágva salátákba.
Gábor
2012.01.29. 20:20 keltezéssel, (G)feri írta:
> Szerintem a tehén még etc-bb mint a hagyma. :)
>
> Mivel más még nem szólt hozzá, kevés tudásommal:
>
> Mi bár 10 év kihagyás után tavaly kezdtük újra a konyhakertészkedést,
> továbbra is makói dughagymát kaptunk újhagyma előállítására a régi (profi) magos boltban.
>
> Amint olvasom, Bálint gazda is Makóit vagy a Zittaui sárgát ajánlja.
>
> http://www.balintgazda.hu/minden-heten-szuret/szeptember/hagyma.html
>
>
> Mellesleg nálunk gyakran részben felhasználatlanul marad a késő ősszel
> vásárolt zsákos vöröshagyma, ami a nem éppen hűvös spájzszerűségben kihajt,
> abból kirángatom gumostól a hajtást,lemosom, ezután már majdnem olyan mint a kerti újhagyma,
> főleg, hogy én az újhagyma zöldjét is le szoktam legelni :). Egyik
> fiam meg megeszi az alma csumáját magostól (is) -ilyen család...
>
> Feri
>
>
>
> KK> Sziasztok!
>
> KK> Kitalaltunk valamit. Nalunk, Ausztriaban nem ismerik az ujhagyma
> KK> fogalmat. Az itt kaphato ujhagyma mar erosen atmenet az ujhagyma es a
> KK> voroshagyma kozt, azaz vastag, eros, szivos, kisse szaraz (legalabbis
> KK> szarazabb a magyarnal), eleg nehez ragni is, az ize sem az igazi
> KK> (szerintem inkabb csak fozni jo).
> KK> Mindig, amikor otthon jarok, akkor hozok egy-egy csomaggal, de hat az
> KK> hamar elfogy, eltartani meg nem igen lehet, hogy sokat hozzak, mert
> KK> osszefonnyad, stb.
> KK> Mivel van kertunk, arra gondoltunk, hogy iden meg kellene probalni
> KK> ujhagymat dugni (termeszteni). Igen am, de hogyan, es milyet? (Teljesen
> KK> bena nem vagyok a dologhoz, falun nevelkedtem, csak hat az akkori hagyma
> KK> - es egyeb zoldseg - fajtak koszono viszonyban sincsenek a mai
> KK> fajtakkal. Elvileg ismerem a "mukodesi elvet", csak jo fajta kellene.)
> KK> Mivel sokan eltek videken, feltetelezem, hogy van (szokott lenni)
> KK> ujhagymatok is a kertben.
> KK> A kerdesem a kovetkezo: milyen fajtat es hol vegyek, ha "dugni" akarok?
> KK> (Az itteni fajtakat meg sem probalom, valoszinuleg ugyanolyat
> KK> eredmenyeznek, amit az itteni piacon, boltban kapni lehet.)
> KK> Elegendo esetleg az is, ha Mo-on kimegyek a piacra, oszt egyszeruen
> KK> veszek dughagymat, mindenfele fajtamegjeloles nelkul?
> KK> Ha egyeb, ontozesi, tragyazasi, stb. tanacsok vannak, azokat is koszonom!
>
> KK> Koszonom:
> KK> Karoly
>
>
>
> KK> __________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 6793 (20120113) __________
>
> KK> Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenõrizte.
>
> KK> http://www.eset.hu
>
>
>
>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list