[elektro-etc] Index - Vélemény - Miért eszik szart a magyar?
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Wed Jan 18 09:02:36 CET 2012
Kormos Imre wrote:
> Természetesen ennek ára lesz. Nagyüzemben nem termelhetünk olyan
> paradicsomot, ami nem áll el 3 hétig, a monokultúrás termesztés
> betegségérzékenyebb - többet kell permetezni, stb... Így mi is azt a
Nem biztos, hogy paradicsomot kellene nagyüzemben termelni, de az is valószínű,
hogy nem úgy, hogy eladásra 50m2-ről. Terményfüggő, hogy mi az optimum. Ma is
kaphatók mindenféle bevásárló központokban is magyar ződek.
A mezőgazdaság azért sok másból is áll. Én arra gondoltam, hogy nem lehet
háztájiban kukoricát, búzát, rozsot ... termelni gazdaságosan. És van számos
gyümölcs is, amit nem a hétszilvafások technikájával kell termeszteni.
Nem hinném, hogy ki kéne találni a melegvizet, régóta van nálunk agráregyetem
is, ott is biztos jól tudják, mit hogy kell. Azt nem hiszem, hogy ha kizárólag a
falusi lakosságra bízzák a dolgot (tehát a háztájira, ezt erőltetik, nyomják
bele a közpénzt), abból jó sül ki.
Az, hogy nálunk lehet kapni jól elállóra alakított külföldi holmit, az már
üzleti kérdés. Nyilván a külföldi profi mezőgazdász és kereskedő felfedezte az
ostoba magyarnál a rést, és ideszállítja a szart is, ha megvesszük. Olcsóbban,
mert úgy, ahogy ő termel, olcsóbb. Csavart is olcsóbb termelni darabját, ha
évente 15milliárdot kell termelni valami bazi soron. Ha mi csak manufaktúrában,
szinte középkori módszerekkel tudunk termelni, ettől az drágább, és nem tudja
megfizetni rendesen a magyar lakosság, ezért a termelőnek nem éri meg, nem
csinálja, ettől keletkezik a rés.
hjozsi
More information about the Elektro-etc
mailing list