[elektro-etc] keleti es nyugati Milka

Kovács József kj at faldeko.hu
Tue Feb 28 22:50:55 CET 2012



2012.02.28. 22:26 keltezéssel, jhidvegi írta:
> Kovács József wrote:
>
>> Mert, már az ISTÁLLÓ/TEJHÁZ levegője/eszközei és levegője azok,
>> amik tartalmazzák és így belejuttatják a szükséges bacit.
>> (a fejéskor, csöcs végén még steril tejbe)
>
> Egészen zárt rendszerek is vannak, szóval nem hiszek benne, hogy erről
> lenne csak szó.
>
>> A tej egyébként tartalmaz ellenanyagot is.
>
> Ami miért is keletkezik? :)

Na, most már google-ztam is... csak miattad!

KJ


http://www.mtk.nyme.hu/~food/int-hu/mikro/segedletek/szoveg/IIIev/5.el%F5ad%E1s/Tejhigienia.ppt

Egészséges állat esetén a tőgy mirigyállományában képződő tej steril.

Fejéskor azonban a kültakarón található mikrobákkal szennyeződik, ezek 
elsősorban a bőr és szőr normál mikroflóráját alkotó micrococcusok és 
streptococcusok, esetleg entero­baktériumok.

Frissen fejt nyerstej 103-104/ml élőcsírát tartalmaz, nem fordulnak elő 
enterális eredetű és patogén baktériumok.

A tej nem specifikus védőmechanizmussal — bakteriosztatikus anyagokkal — 
rendelkezik a mikrobás támadással szemben (fejés után a baktériumszám 
néhány óráig csökkenhet, és megfelelő hűtőtárolás esetén a mikrobaszám 
24-48 óráig alacsony szinten stabilizálható):





> hjozsi
>



More information about the Elektro-etc mailing list