[elektro-etc] keleti es nyugati Milka

Kovács József kj at faldeko.hu
Tue Feb 28 21:32:37 CET 2012



2012.02.28. 21:14 keltezéssel, jhidvegi írta:
> Kovács József wrote:
>
>>> Azért erre nem vennék mérget.
>>
>> Egészséges állat esetén... miért ne lenne az?
>> Egy mirigy választja ki, zárt rendszerben.
>>
>> De, a szóbanforgó aludttej, lactobcillus biztosan nincs benne.
>
> Vagy csak nagyon kis mennyiségben.
> Ha dunavizet iszunk, akkor literenként jópár vérhas baci (vagy az
> vírus?) van benne, de nem kapunk vérhast, mert ahhoz többtíz liter
> dunavizet kéne meginni.
>
> Szerintem az élő anyag sohasem teljesen steril.
>
> Azt meg végképp nem érteném, hogy a levegőből hogy-hogy mindig ugyanaz a
> baci jut bele, amitől aludtej tud keletkezni. Miért nem hol ez, hol az a
> rettenetes mérgező lötty, vagy undorító anyag?

Mert, már az ISTÁLLÓ/TEJHÁZ levegője/eszközei és levegője azok,
amik  tartalmazzák és így belejuttatják a szükséges bacit.
(a fejéskor, csöcs végén még steril tejbe)

A tej egyébként tartalmaz ellenanyagot is.

Ezért fejés után egy ideig CSÖKKEN a csíraszám,
majd idővel elkezd nőni... és történik valami.
Alapesetben a savanyodást okozók nyernek...

Az UHT tejből, azért lesz OTTHON csak kis eséllyel
jó aludttej, mert a tartósító technológia csírátlanít.

... és ha nem szoktál aludttejet csinálni/enni/tárolni
rendszeresen az adott lakásban, akkor kicsi rá
az esély, hogy van otthon okés lactobacillusod.

De, ha szoktál, vagy gyakran van nyers/pasztőrözött
tej a házban, akkor még az UHT-ből is lehet jó aludttejet
csinálni pl. a szokásos alvasztó köcsögbe öntve :-)

Párcsöpp nem UHT tejes beoltás is komoly esélyt ad...


KJ

> hjozsi



More information about the Elektro-etc mailing list