[elektro-etc] keleti es nyugati Milka
charles hoss
charles.hoss at gmail.com
Tue Feb 28 12:37:26 CET 2012
ketlem hogy ne lehetne oket szaritani , huteni raktarozasra .
bye
dexter
2012/2/28 Karoly Kovacs <koka55 at kabsi.at>:
> Nem nagy tudomany a fenntartasa, csak mindennapos torodest igenyel (kb. 5-8
> perces melo).
> Naponta atszurni az elkeszult adagot szitan (vigyazva, hogy a gombakat ne
> torjuk ossze), majd szitan tiszta vizzel atmosni oket, aztan bele a friss
> tejbe.
> Ugy neznek ki, mint az agyon fozott tejberizs.
> Ha nagyon elszaporodtak, akkor ajandekba adni vagy kidobni belole.
>
> Karoly
>
>
>> nem lehetetlen hogy ha valahol tudsz szerezni , akkor fenntarthato a
>> kultura .
>> aludtejnel pl egy kis cserepdarab (porusos) kepes tartolni a megfelelo
>> joszagokat , akik neked megfelelore alvasztjak a tejet .
>>
>> bye
>> dexter
>>
>>
>> Karoly Kovacs<koka55 at kabsi.at> írta (2012. február 28. 12:10):
>>>>
>>>> Ja igen, ezt is kipróbáltam, és elfogadható aludtej keletkezett belőle.
>>>> Bár ez kissé gyanús, mert az aludtejhez kell, hogy benne legyen valami
>>>> maradék gomba vagy mi, ami olyan, amilyennek lennie kell.
>>>
>>>
>>> Nem kevered a kefirrel?
>>> Gimis koromban volt kefirgombam, piszok jo volt, minden nap volt
>>> kefirunk.
>>> Allitolag itt-ott most is hozza lehet jutni kefirgombahoz. Igaz,
>>> kenyelmes
>>> embernek nem valo, mert minden napos macera van vele. :)))
>>>
>>> Jut eszembe! Mifelenk (most Almadi kornyeket ertem, amikor neha haza
>>> latogatok) az utobbi kb. ket evben eltunt a boltokbol a nagyon finom
>>> Matra
>>> kefir, csak a muanyag D..none es tsai maradtak. :(((
>>> Ezt azert talalom szomorunak, mert csak otthon tudtam ilyet venni.
>>> Ausztriaban ugyanis ismeretlen a kefir fogalma, csak joghurt van (en
>>> legalabbis meg sosem lattam itt a boltokban).
>>>
>>> Karoly
>>>
>>
>>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list