[elektro-etc] keleti es nyugati Milka

Karoly Kovacs koka55 at kabsi.at
Tue Feb 28 12:30:06 CET 2012


Nem nagy tudomany a fenntartasa, csak mindennapos torodest igenyel (kb. 
5-8 perces melo).
Naponta atszurni az elkeszult adagot szitan (vigyazva, hogy a gombakat 
ne torjuk ossze), majd szitan tiszta vizzel atmosni oket, aztan bele a 
friss tejbe.
Ugy neznek ki, mint az agyon fozott tejberizs.
Ha nagyon elszaporodtak, akkor ajandekba adni vagy kidobni belole.

Karoly


> nem lehetetlen hogy ha valahol tudsz szerezni , akkor fenntarthato a kultura .
> aludtejnel pl egy kis cserepdarab (porusos) kepes tartolni a megfelelo
> joszagokat , akik neked megfelelore alvasztjak a tejet .
>
> bye
> dexter
>
>
> Karoly Kovacs<koka55 at kabsi.at>  írta (2012. február 28. 12:10):
>>> Ja igen, ezt is kipróbáltam, és elfogadható aludtej keletkezett belőle.
>>> Bár ez kissé gyanús, mert az aludtejhez kell, hogy benne legyen valami
>>> maradék gomba vagy mi, ami olyan, amilyennek lennie kell.
>>
>> Nem kevered a kefirrel?
>> Gimis koromban volt kefirgombam, piszok jo volt, minden nap volt kefirunk.
>> Allitolag itt-ott most is hozza lehet jutni kefirgombahoz. Igaz, kenyelmes
>> embernek nem valo, mert minden napos macera van vele. :)))
>>
>> Jut eszembe! Mifelenk (most Almadi kornyeket ertem, amikor neha haza
>> latogatok) az utobbi kb. ket evben eltunt a boltokbol a nagyon finom Matra
>> kefir, csak a muanyag D..none es tsai maradtak. :(((
>> Ezt azert talalom szomorunak, mert csak otthon tudtam ilyet venni.
>> Ausztriaban ugyanis ismeretlen a kefir fogalma, csak joghurt van (en
>> legalabbis meg sosem lattam itt a boltokban).
>>
>> Karoly
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list