[elektro-etc] rántottcsirke

Vajk Fekete vajkhu at gmail.com
Fri Dec 14 22:30:16 CET 2012


tehat akkor tenyleg rantani akarod?

levesnek nehogy megfozd elotte, szaraz lesz nagyon ha utanna kisutod.
levesbol felig fotten kiveve meg porkoltet lehet csinalni belole, de azt is
inkabb tyukbol, kakasbol, nem csirkebol.

az en modszerem:
Nem szedjuk le a boret. a bore finom lesz benne. Felsocomb ot levagom rola,
a csont mellett kettevagom. Lejott egy darab. A masikrol a csontot
korbevagom, leszedem, az a masodik darab. A masikon a  nyeles reszen
korbevagom a bort, aztan onnan a csont mellett kifele a vegehez. aztan at a
csont mogott keresztbe, es ugy is vegig. Kis gyakorlassal gyorsan kiugrik a
csont. Igy egy combbol harom darab lesz. Azert van kis pocsoles, mire
megvan az ot comb a csaladnak, de bele lehet jonni. Ezek kb egyforma, jol
kezelheto darabok, szepen is sulnek. A csontot beteszem a fagyasztoba, es
amikor mar tobb adag van, akkor fozok belole levest.

Vajk

2012/12/14 Info <info at kiralyelektronika.hu>

> > a panirbol arra gondolok, hogy nem megsutni akarod, hanem kirantani.
> > elsosorban kicsontozva.
> > masodsorban legalabbis felhasitva, kiteritve.
>
> Esetleg levesnek megfőzve előtte és akkor nincs ilyen gond...
> Valószínű az időt nem fogom tudni csökkenteni csak ezzel a
> kicsontozással. Thx.
>
>


More information about the Elektro-etc mailing list