[elektro-etc] OÉTI szerint a betegségek
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Sun Dec 9 12:46:43 CET 2012
A zasszony a héten sütött (inkább párolt) pulykamellet jó fokhagymásan.
Azt vágtuk fel vékony szeletekre, tökéletes felvágott lett belőle.
Már pár éve figyelek a só és cukor csökkentésre, annyira hozzá lehet
ehhez is szokni, hogy a bolti kaja szabályosan nem ízlik. Múlt héten
szégyenszemre ott hagytam egy ischlert, annyira édes volt, inkább geil.
Bezzeg a zöld sütim :)
Gábor
2012.12.09. 12:30 keltezéssel, Milleschich. János írta:
> Szia Gábor!
>
> ----- Original Message ----- From: "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>
> To: <elektro-etc at tesla.hu>
>
>> adagból már kijöhet. De pl. virsliből simán megehet annyit, hogy egy
>> evéssel több, mint a felnőtt teljes napi adagját megeszi.
>
>> Meg ugye az ízfokozók...
>
> Hát én nem tudom, hogy van-e olyan virsli, ( vagy bármilyen felvágott
> féleség ) amiben a són kívül más íz is található.
> Az ártól függetlenül, mind nagyon sós.
> A gyorspácolt dolgokat már nem is venném a kaják közé.
>
> Talán még a juhbeles, de már az is kezd "egyen" lenni.
> Én nem is a tudatos táplálkozás miatt sírok a só miatt, hanem mert
> egyszerűen nincs semmi ízük ezeknek a kajáknak.
> Akkor meg minek egyem ?!
> Én szeretek enni, sőt, szerintem sokat is eszem, de egyre szűkül azon
> kaják köre, amiket megveszek.
> Vagy pl. a zalai, vagy a fokhagymás felv., régen nagyon szerettem, de
> most csak akkor veszek, ha nagyon - nagyon megkívánom. :-)
>
> Sósan csak a túróscsuszát, tojásosnokedlit szeretem.
> ( meg nyáron, oh micsoda fertő, a zsíroskenyeret paprikával,
> paradicsommal :-)
>
> Érdekes, ha valamit nagyon sósnak találok, és eszem még egy tányérral,
> akkor már nem is olyan sós.
> Hozzászokik az ember, és egyre jobban sóz.
>
> Na de be is fejezem, mert megforgatom még utoljára a csirkepaprikást,
> aztán jöhet a csirkebéd. :-)
>
> Üdv!
> János.
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list