[elektro-etc] Lágytojás

Xorn toth.endre at gmail.com
Sat Dec 1 23:58:26 CET 2012


Nem érdekel, mi az állítólagos hivatalosan helyes alak, ha
nyilvánvalóan hülyeség. Ahogyan valami nem látszódik, hanem látszik,
és figyelemmel sem követünk semmit, legfeljebb figyelemmel kísérünk,
és a három órának sincs magassága.

Idióta magyarázatot mindenre lehet találni, különösen akkor, ha a
valakinek a saját hülyeségét kell ellepleznie ilyen módon.

Best regards,
Andy

2012/12/1 charles hoss <charles.hoss at gmail.com>:
> http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__420779-frissesseg-vagy-frisseseg-olvasd-el-a-magyarazatot-is
> en ezt nem ertem .
>
> bye
> dexter
>
>
>
> 2012. december 1. 22:01 Xorn írta, <toth.endre at gmail.com>:
>
>> Frisseség. Friss az alap, plusz ség, koze egy kotohangzo, mert harom "s"
>> nem lehet egymas mellett. :-)
>>
>> Best regards,
>> Andy
>> On Dec 1, 2012 9:26 PM, "charles hoss" <charles.hoss at gmail.com> wrote:
>>
>> > no , akkor te vagy az en emberem :)
>> > elso pont : tojas frissesseg . ennek allandonak kene lennie .
>> > masodik pont itt te ugy latom hokozlest tudsz elkovetni - x ml viz y
>> joule
>> > hot kozol a tojasokkal amig ataramlik az oket korulvevo teren - ezt kell
>> > beloni ugy hogy a tojas frissessegi teszten atment nem oerg tojasokat
>> mered
>> > be .
>> > masodik/b pont : ha vizfurdos tojasfozot csinalnal , akkor meghatarozhato
>> > lenne a tojasok beltartalmanak denaturacios pontja , hofoka - de erre a
>> > kiserletre nem volt meg idom hogy elvegezzem . 67 fok remlik - lassu
>> > fozesnel , 65-tol kene folfele menni es tesztelni mondjuk egy tizperces
>> > ciklusidovel .
>> >
>> > a legfontosabb megis ugy erzem hogy a tojasok kora .
>> > erre van egy sooldatos fajsulymereses eljaras - a megelozo orvostani
>> > laborgyak tetelek kozott volt :) de hogy mi a konkret koncentracio arra
>> > csak a google tud valaszt adni :)
>> >
>> > bye
>> > dexter
>> >
>> >
>> > 2012. december 1. 21:20 Huszti András írta, <kyrk.5.dpg.hu at freemail.hu>:
>> >
>> > > ? Vettem egy tojásfőző gépet. Aki nem ismeri ezt a fajta gépet: Gömb
>> > > alakú, vizet forral, ha elforr akkor elkezd pittyegni. A forrás ideje a
>> > víz
>> > > mennyiségével arányos. Van a tetején pici lyuk amin a gőz kijön.
>> Sajnos a
>> > > gép igen nagy szórást mutat a tojások lágyságát tekintve. Mivel én lágy
>> > > tojást akarok enni nem hagyom annyiban. Elővettem a saját uC-s PID-es
>> > > hőfokszabályzómat. Végül is villamosmérnök vagyok, rajtam nem foghat ki
>> > egy
>> > > hőfokszabályzás :) De most kellene egy pontos recept. Illetve egy
>> recept
>> > > ami alapján el tudok indulni. Nyilván nem akarok 5 doboz tojást
>> > > elkisérletezni. Mivel a gép tetején van egy lyuk, így tudok
>> hőmérsékletet
>> > > mérni a tojásfőző térben. Elvileg ha feltöröm a tojást akkor a tojás
>> > > belsejében is tudok mérni. A kérdés az, hogy a lágy tojáshoz milyen
>> hőfok
>> > > kell? Illetve mennyi ideig? Van erről valakinek valamilyen tudományos
>> > > infója? Mi a különbség a lágy és kemény tojás között? Létezik pl egy
>> > > hőmérséklet határ ami alatt ha tartom lágy tojás lesz/marad az időtől
>> > > függetlenül mert valami folyamat nem megy végbe amitől kemény lesz?
>> u.i.:
>> > > Ágyúval lövök verébre illetve tojásra :) Lehet egyszerűbb lenne
>> asszonyt
>> > > megkérni csináljon lágytojás. De ha már itt van ez a tojásfőző gép és
>> PID
>> > > szabályzó..
>> >
>>



More information about the Elektro-etc mailing list