[elektro-etc] OT: 32es(?) pizza

Xorn toth.endre at gmail.com
Tue Aug 28 07:31:19 CEST 2012


Elvileg nem kell bele tojás, de nem szokott ártani. :-)

Melegen meg tényleg ragadni fog, viszont pincehidegen meg
megkeményedik, nem jó vele dolgozni. Anyukámmal mindig úgy csináltuk,
hogy kellemesen langyos volt.

A krumpliból meg tényleg többféle van. Az osztrákoknál meg is
különböztetik, hogy "speckig festkochend", vagyis szalonnásan keményre
fővő (piros héjú, nálunk ez az általános). Illetve van a
Salatkartoffel, ami főzés közben szétesik, ez általában sárga héjú.
Először lekopnak a sarkai, azután egyetlen villamozdulattal ketté
lehet döfni őket. Utóbbi való bele.

Best regards,
Andy

2012/8/28 Acs Gabor <levlista at e8e.eu>:
> Azt mondták, még melegen kell. Tényleg ez lett volna a hiba?
> (...) megnéztem pár receptet, többen mondják hogy kell hagyni kihűlni,
> különben ragadni fog -mint ahányan melegen ajánlják készíteni.
> tojás van, amelyik szerint kell, van amelyik szerint nem.
> Illetve írják a krumpli típusát, hogy a vizes ragad, a sárga héjú kell,
> amelyik olyan lisztesebb.
>
>
> Gábor
>
>
> 2012.08.27. 23:46 keltezéssel, Kovács József írta:
>>
>> Nem hagytad teljesen kihűlni a krumplit...
>>
>> KJ
>>
>>
>> 2012.08.27. 21:22 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>>>
>>> Na a szilvásgombócot én vagy egy órát biztos gyúrtam. akármennyi lisztet
>>> adtam hozzá, akkor is ragadt a tészta. Valszeg nem mindegy, milyen
>>> krumpliból készül.
>>>
>>> Gábor
>>
>>
>>
>



More information about the Elektro-etc mailing list