[elektro-etc] Mondom én ...

gyapo gyapo at freemail.hu
Mon Aug 13 19:09:34 CEST 2012


> Teljes kiőrlésű meg biocuccok. Tele fuzáriummal, az ám a pepperóni érzés! 
> ;)

Nem a gomba a rossz, hanem a glutén meg a cukor! Most ez van kitalálva. De ahogy 
Norbi is viszolygott a zsírtól, most meg kétpofára zabálja, komoly tudományos 
alapozással rendelkeznek ezek a kajatudósok. :)

> A füst csak a felületeten át bejutó
> cuccok ellen véd! a tárolás során...
>
> A hússal nem csinál semmit, ami baciölő lenne.
> Hisz, hideg a füst.

Hát azért erre nem vennék mérget. Szerintem a 3 napos füstölés elég sok idő 
ahhoz, hogy bemásszon mélyre. Az igaz, hogy hideg a füst, de baromi mérgező, 
ezért sokan nem is esznek füstölt cuccokat.

> Ez olyan, mintha maga a tudás, vagy a gondolkodás is gáz lenne, mert 
> megkeseríti/nehezíti az életet.
> Ugye boldogok a lelki szegények ...

Nem. Más az, ha valaki nem tud valamiről, és más az, ha tud, de szándékosan nem 
idegeli magát vele. Egy orvos pl. számtalan betegséget, kórokozót ismer, de nem 
azzal tölti az idejét, hogy retteg tőlük, vagy beleül egy alkoholos lombikba. 
Erre azért nehéz ráfogni, hogy lelki szegény.

> Engem az konkrétan érdekelne, hogy a zöldségeket (zeller, répa stb.) meg 
> kell-e hámozni, hogy a külső rétegekből, kis redőkből eltűnjön a 
> trágyalé, permet stb. vagy elég csak megmosni (ha nyersen eszi az ember)

Már többször volt olyan riportfilm, amiben tiszta, takarított helyiségekből 
vettek mintákat és tenyésztették az ott talált baktériumokat, gombákat. És 
voltak bőven. Szóval a sima mosás, de még a takarítószeres is kevés a 
sterilizáláshoz, ezenkívül a levegő is tele van, tehát az alkoholos vatta után 5 
cm-rel már nem steril.

> Felmerül a gondolat az emberben:érdemes mondjuk +5 évért 45 éven
> keresztül kínlódni, (óvatosan fogalmazva) nem igazán jó kajákat enni?
> És még lehet, hogy a +5 sem lesz meg, mert elüti egy autó...

Igen, ilyesmi. És nem csak autó ütheti el, hanem valamelyik vitamint 
túladagolhatja, valamilyen nyomelemből hiányt szenvedhet, 5 év múlva kiderül, 
hogy amit eddig evett az méreg, de eddig azt hitték, hogy jó stb.

> Bocs, de ha virsli, akkor technológiai okokból nem lehet nyers, mert
> főtt alapanyagokból állítják elő.

Igen, nem nyers, azonban ha áll a hűtőben, akkor elszaporodnak benne a dolgok, 
tehát ugyanúgy lehetnek benne, mint a nyersben azonnal.

Üdv.: gyapo



More information about the Elektro-etc mailing list