[elektro-etc] kenyersuto gep
Benedek I.
renyta at t-online.hu
Tue Apr 17 23:05:41 CEST 2012
Acs Gabor wrote:
> Azért az nem úgy megy, hogy majd valamikor kiveszem. Az üstben ha
> bennhagyod a forró kenyeret, az ott párolog, nedves lesz a kenyér,
> elázik, aztán kiveszed, hagyod kiszáradni, akkor meg kemény lesz.
> Nem tudom másoknak mik a tapasztalatai, de nekünk az vált be, hogy
> egyből ki kellett venni amint megsült, és egy konyharuhával letakarni.
Igen és ez igaz a normál sütőben megsütött kenyérre is úgy, hogy a kenyér
alá egy rostélyt , vagy bármilyen lyukacsos, hézagos alátétet kell rakni,
hogy alul se fülledjen be.
>
> Nem akarlak különösebben győzködni, de a dagasztóval sincs több munka,
> sőt. A sütőgép pl. sokszor nem tudta rendesen átkeverni az anyagot
> azokkal a kis lapátokkal, és dagasztás közben ott kellett állni és még
> valamivel bele kellett piszkálni, hogy homogén legyen a tészta.
Nálunk sem vált be, hamar áttértünk arra a megoldásra, hogy a kenyérsütő gép
csak dagaszt, aztán gázsütőben megsütjük. Később a kenyérsütőt kiherélve,
csak dagasztónak használtuk, majd végül vettünk egy dagasztógépet. Miközben
egy félkész, saját fejlesztésű masina, majd másfél éve áll a szekrényben,
mert idő hiányában még nem készült el.
bi
More information about the Elektro-etc
mailing list