[elektro-etc] kenyersuto gep

gyapo gyapo at freemail.hu
Tue Apr 17 15:26:50 CEST 2012


> Kenyersutogep lenyege nem az hogy kever, dagaszt, majd sut? Sutoben hagyod
> beprogramozva ejjelre a nyers tesztat es megsuti reggelre?

Megcsinálja, de nem lesz jó. Azért, mert kelesztés közben át kell gyúrni 
a tésztát, különben alul zömök lesz, felül meg habos, az összes buborék 
szépen felmászik a tészta tetejére, és így sül meg. Kb. a sütés 
megkezdése előtt fél órával, de legkésőbb negyed órával kell átgyúrni, 
ha közvetlenül sütés előtt teszed, akkor meg már nem marad ideje újra 
megkelni. Az átgyúrás ugyanis szétpukkantja a sok buborékot, viszont 
átkeveri az anyagot, így az élesztő friss ennivalóhoz jut, és újult 
erővel kezd a gázfejlesztésbe.

Üdv.: gyapo



More information about the Elektro-etc mailing list