[elektro-etc] kenyersuto gep
gyapo
gyapo at freemail.hu
Tue Apr 17 15:26:50 CEST 2012
> Kenyersutogep lenyege nem az hogy kever, dagaszt, majd sut? Sutoben hagyod
> beprogramozva ejjelre a nyers tesztat es megsuti reggelre?
Megcsinálja, de nem lesz jó. Azért, mert kelesztés közben át kell gyúrni
a tésztát, különben alul zömök lesz, felül meg habos, az összes buborék
szépen felmászik a tészta tetejére, és így sül meg. Kb. a sütés
megkezdése előtt fél órával, de legkésőbb negyed órával kell átgyúrni,
ha közvetlenül sütés előtt teszed, akkor meg már nem marad ideje újra
megkelni. Az átgyúrás ugyanis szétpukkantja a sok buborékot, viszont
átkeveri az anyagot, így az élesztő friss ennivalóhoz jut, és újult
erővel kezd a gázfejlesztésbe.
Üdv.: gyapo
More information about the Elektro-etc
mailing list