[elektro-etc] Kolbasz lett belole
Gabor Ambruzs
ambruzsg at szocimotoros.hu
Thu Oct 27 19:54:27 CEST 2011
veszprémi piacon van egy néni meg néha ott van a fia is.
Lajoskomámoriak, húsból még egyszer: húsból! készült dolgokat árulnak.
Füstölt comb, tarja, kolbász, meg mindenféle sonkák, szalonnák.
A kedvencem a füstölt tarja, meg a comb, meg a kenyérszalonnájuk...
100% színhús (nyilván a szalonna nem :-)).
no tartósítószer
no füstfolyadék
hús+zsír+só
Hja, mindez messze a "bolti" szalámi ár alatt.
tényleg
mondja már el valaki hogy mi az a pulykamell-SONKA??????
G.
2011/10/27 cst <maguspr at freemail.hu>:
> dietetikusok meg hasonlók mondják, hogy a körömpörkölt egészségtelen, egyél
> párizsit
>
> és mi van a párizsiban ? sertés bőrkepép, és még füstaroma is, hogy még
> dietetikusabb
> legyen, kilónként akár 1000HUF-nál drágábban is...
>
> -----Original Message-----
> From: Webkonyvek <webkonyvek at gmail.com>
> To: elektro-etc at tesla.hu <elektro-etc at tesla.hu>
> Date: 2011. október 27. 17:37
> Subject: [elektro-etc] Kolbasz lett belole
>
>
>>Hello Cseh Róbert!
>>
>>> Ezért valahogy nem tetszenek a nagyipari eljárások.
>>> A sülthús valahogy először erős pörköltállagot vesz fel a tepsiben:(
>>
>>Régen vizet kellett alá locsolni, hogy párolódjon kicsit.
>>Ma meg lehet róla leönteni, ami kifő belőle.
>>
>>De ott van az újabb módi, már mint az, hogy egy
>>nedvszívó papír van betéve a hús alá a csomagolásba.
>>10 deka vizes itatós papírt adnak mindenhez.
>>
>>Vagy a másik vesszőparipám, a kolbász.
>>Régen bármiféle kolbászt meg lehetett enni.
>>Már úgy értem lecsó, főző, debreceni.
>>Mostanában olyan a debreceni...
>>Borzasztó!
>>Én aki nem állatot tesz a kolbászba, a gyerekeit
>>verném agyon előbb, hogy rohadna ki a vérvonala!
>>Mi az a bab, aminek nem jut eszembe a neve?
>>Szója!
>>Aki ilyet tesz a kolbászba, azt a terméket egészen
>>egyszerűen nem engedném húspultban árulni, csak
>>a kurva anyja zöldségesnél, ha már egyszer bab van benne!
>>Az ember ugye próbálkozik, megvesz ezt azt, hátha jó.
>>Végül is a Kiskondás nevű előre csomagolt debreceni bevált.
>>Aztán múltkor olyat vettem belőle...
>>- zsírcsepp egy szál se
>>- felpuffadt a melegtől mint egy vizihulla
>>- nem volt benne mócsing
>>- nem volt kolbász íze
>>Egy mócsingra alapozott kolbász mócsing nélkül!
>>
>>Lidl-ben a húspultban általában jó dolgok vannak.
>>Volt a mélyhűtőben bélszínroló.
>>Régen szerettem.
>>Gondoltam bedobok egy zacsival a kosárba.
>>Jó az itthon, bedobom a mélyhűtőből a fritőzbe,
>>alácsapok egy krumplipürét, és egész normális
>>ebédem van pár percnyi konyhatündérkedéssel.
>>Bélszínróló?
>>Bélszínroló!
>>Bazdmeg...
>>Disznóbőrdarabok voltak benne.
>>Bélszínrolóban!
>>
>>Ilyenkor mindig Ákos jut eszembe.
>>Odahívta a pincért, majd közölte vele,
>>hogy ezt a levest nem fogja kifizetni.
>>Pincér elment, jött az üzletvezető.
>>Mi a baj?
>>Ezt a levest nem fogom kifizetni.
>>Már miért nem?
>>Ekkor ákos kiemelt a levesből egy csirkelábat.
>>Erre mondta a főnök:
>>Akkor erre a halászlére a vendégünk volt...
>>
>> Géza
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list