[elektro-etc] t?lt?t?meg
charles.hoss
charles.hoss at gmail.com
Thu Oct 27 12:11:05 CEST 2011
Es erre irta az index hogy nincs kulonbseg a tanyasi es a nagyipari gyartott hus kozott .
Aha.
Bye
dexter
Sent from my HTC
-----Original Message-----
From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
Sent: Thursday, October 27, 2011 10:43
To: elektro-etc at tesla.hu
Subject: Re: [elektro-etc] t?lt?t?meg
Ez de undorító!
Gábor
2011.10.27. 9:49 keltezéssel, Cseh Róbert írta:
> Sziasztok!
>
>
> Na akkor kis háttérinfó (szabadlmi oldalról van/volt rálátás a dologra):
> Sertéshús és egyéb sűrűbb husok esetén a beszurkálom, gélesítőanyaggal feltöltöm módi volt nagyon sokáig. Így az állat húsa levágás után plusz vizet vesz fel (kivéreztetés után). A csirkehús esetén most kb ott jár a dolog, hogy 40% víztartalom kerül bele!
>
> De kb. 1.5 éves szabadalom (marha/sertésre, csirkehúsra régebben megvan már):
> Az állattal levágás előtt a takarmányba un. Kelát vegyületeket adagolnak. Így az a hússzövet/izomszüvetben kirakódik és géplképző anyagként van jelen. Levágáskor a kivéreztetés rövidebb, mivel ez a gél már megfogja a vizet/vért és csak a főbb erekből kell kivéreztetni. És utólag nem kell tűvel roncsolni a hússzövetet, hisz _benne van_ már a "kötelező" nedvesség....
>
>
> Ezért valahogy nem tetszenek a nagyipari eljárások. A sülthús valahogy először erős pörköltállagot vesz fel a tepsiben:(
>
>
> Robert
>
>
>
>
> _____________ NOD32 6534 (20111011) Információ _____________
>
> Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
> http://www.nod32.hu
>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list