[elektro-etc] Voroshagyma vs. fokhagyma - volt: Zoldseg

Kovács József kj at faldeko.hu
Sun Jun 5 19:02:52 CEST 2011


Minden számít...

A termőterület, a technológia, feldolgozás, a szállítás...


KJ

2011.06.05. 16:03 keltezéssel, jhidvegi írta:
> Karoly Kovacs wrote:
>>> valószínűleg nem különbözik az a hagyma, amit a határ
>>> egyik vagy másik felén termelnek meg
>> De, kulonbozik!
>> Azert is kezdtem (tobbek kozt) ezt a szalat, mert itt, Ausztriaban, a
>> zoldhagyma sokkal rostosabb, szarazabb es nagyobb feju (azaz oregebb,
>
> Lehet, hogy az a fő különbségi ok, hogy az egyes országokban más az
> emberek ízlésvilága. Pl lehet, hogy az egyik helyen szeretnek rágni (és
> tudnak is, mert van foguk :-) ), a másik helyen meg mindent szarrá főznek.
>
> A törökök pl istentelenül édesszájúak, ha az édességeiket nézzük. A
> franciák a csigákkal meg, hááát, azt is meg kellene szokni, ha muszáj
> lenne. Aztán ott vannak a csilizabálók, ott én lehet, hogy egy falat
> kaját nem tudnék lekűzdeni.
>
> Vagy aszondod, hogy az osztrákok is jobban szeretik ezt a mifajta, nem
> rostos zöldhagymát? (Most épp olyan zöldhagyma került itthon az
> asztalra, ami jó rostos. Én persze csak a zöldjét oroztam el, és
> beleraktam krumplis rántottába. Úgy már nem volt olyan.
>
> hjozsi
>
>
>
>
>
> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
> Verzió: 9.0.901 / Vírus adatbázis: 271.1.1/3680 - Kiadás dátuma: 06/04/11 08:34:00
>



More information about the Elektro-etc mailing list