[elektro-etc] Voroshagyma vs. fokhagyma - volt: Zoldseg
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Sun Jun 5 16:03:44 CEST 2011
Karoly Kovacs wrote:
>> valószínűleg nem különbözik az a hagyma, amit a határ
>> egyik vagy másik felén termelnek meg
> De, kulonbozik!
> Azert is kezdtem (tobbek kozt) ezt a szalat, mert itt, Ausztriaban, a
> zoldhagyma sokkal rostosabb, szarazabb es nagyobb feju (azaz oregebb,
Lehet, hogy az a fő különbségi ok, hogy az egyes országokban más az emberek
ízlésvilága. Pl lehet, hogy az egyik helyen szeretnek rágni (és tudnak is, mert
van foguk :-) ), a másik helyen meg mindent szarrá főznek.
A törökök pl istentelenül édesszájúak, ha az édességeiket nézzük. A franciák a
csigákkal meg, hááát, azt is meg kellene szokni, ha muszáj lenne. Aztán ott
vannak a csilizabálók, ott én lehet, hogy egy falat kaját nem tudnék lekűzdeni.
Vagy aszondod, hogy az osztrákok is jobban szeretik ezt a mifajta, nem rostos
zöldhagymát? (Most épp olyan zöldhagyma került itthon az asztalra, ami jó
rostos. Én persze csak a zöldjét oroztam el, és beleraktam krumplis rántottába.
Úgy már nem volt olyan.
hjozsi
More information about the Elektro-etc
mailing list