[elektro-etc] Milyen tuzhelyet vegyek? :)
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
Wed Feb 9 11:20:08 CET 2011
en egy vegletekig kifinomitott algoritmust hasznalok.
a speci eszkozok: egy megfelelo kicsi merokanal, amivel pont egy kanal az egy
palacsinta, hagyomanyos vas palacsintasuto, egy csesze benne keves olaj es egy
evokanal, sor.
az algoritmus:
10 serpenyo langon tart, melegit, kozben masik kez kanallal felkeveri a tesztat,
hogy az aljarol a surut felhozza.
20 cucc a tuzrol levett serpenyobe borit, korbecsorgat, tuzre visszatesz
30 egy korty sor, hosszan erezve az izet (holtido beiktatasa)
40 oldalra megbillegtet, ahogy elvalt feldob, megfordit, visszatesz
50 haromig elszamol, kesz cucc helyere csusztat
60 serpenyobe az olajbol kivett kanal aljan levo olajcseppel karikat rajzol
70 goto 10
1liter tejbol keszult teszta kisutese kb 1 sort fogyaszt el, es 40-50 palacsinta
lesz belole.
vajk
________________________________
From: jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>
To: elektro-etc at tesla.hu
Sent: Wed, 9 February, 2011 10:32:30
Subject: Re: [elektro-etc] Milyen tuzhelyet vegyek? :)
charles hoss wrote:
> Szoval a palacsintat kar lenne kitiltani :)
Szerintem is. Régen, amikor még tópartokon meg ilyen helyeken dívott a
palacsintasüto, megfigyeltem, hogy ok hogyan csinálják. Egyáltalán nem
kapkodtak, viszont sok lángot használtak. Egy-egy lángon kicsit elidozött a
serpenyo, aztán odanyúlt valaki, megfordította feldobással, aztán megint idozött
egy kicsit... szóval ki volt találva, folyamatosan tudták csinálni, semmi
füstölés, semmi odaégetés, semmi feketeség... tetszett. Lehet, hogy kipróbálom
már egyszer én is. Még a büdös életben nem sütöttem palacsintát. Épp ideje
lenne.
> Rak halalozas: ha jobb lenne a varhato elettartamunk mint a
> tablazatban szereplo tobbi orszage , akkor ertenem - lehet hogy a
> lenyeg nem is ez - ha valasztanom kene , akkor nem rakban szeretnek
> meghalni .
Nna erre aztán a mai embernek boséges kínálata van, mármint a mód
megválasztására. :-)
hjozsi
More information about the Elektro-etc
mailing list