[elektro-etc] Milyen tuzhelyet vegyek? :)

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Tue Feb 8 14:21:20 CET 2011


Xorn wrote:

> A tojas mar 40 fok korul elkezd kemenyedni, es ha 100 fok folott vagy
> valamivel, mar sulni (barnulni) is fog a palacsiontad. Persze, nem
> fogsz tudni 10 masodpercenkent kidobni egy-egy ujabbat, hanem kell
> neki fel perc, meg meg a masik oldalon is 15 masodperc. En ezzel
> egyutt tudok elni. :-)

Csak ugye gázon szoktad csinálni, olyan gázon, amibe ha belelógatsz egy 
huzaldarabot, az 1000 fok fölé hevül. Szóval teljesímény-generátoros az 
üzemmódja. Ki se próbáltad talán soha, ha homérséklet-korlátos felületre rakod a 
serpenyot.

Amikor megvettem az indukcióst, ami csak 220 fokos sajnos, nem szerettem rajta 
még rántottát se csinálni, amíg ki nem szedtem a helyérol a hofokérzékelot, 
amitol átment teljesíménygenerátorba. Pedig elotte nem a platni, hanem az edény 
alja volt hofokkorlátozva! Ha meg át kell menjen a teljesímény, ahhoz a 
vasplatni és a serpenyo közti jelentos hofokkülönbség is kell. Esetleg némi 
kontakt. Sík, teflon serpenyovel jobb lehet, de a vas hagyományos az marhára nem 
sík alul, ha már használták.

De hát próba cseresznye.

hjozsi 



More information about the Elektro-etc mailing list