[elektro-etc] Milyen tuzhelyet vegyek? :)
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Tue Feb 8 11:58:39 CET 2011
mpityu wrote:
> Meg egy dolog felmerult bennem.
>
> A palacsintasutes.. :)
>
> Az nem jarhato ut, hogy ilyen esetekre, amikor rancigalni kell a
> feluleten a fozoedenyt, hogy ala vagok egy vas korongot, valami 1cm
> vastag vaslemezbol, es azt rajta hagyom, erre teszem a palacsinta
> sutot?
Elvileg járható, de gyakorlatilag nem frankó, mert a vaslap annyira
felforrósodhat, hogy az alatta lévo lap károsodhat. De csak a megbuherált
(hofokérzékelo kibombázva) esetén. Ellenkezo esetben az történik, hogy a vaslap
homérséklete max 260 fokon megáll, az meg nem elég a palacsintasütonek.
Mellesleg a buherálatlan ind.rezsó pont ezért lehet, hogy alkalmatlan a
palacsintasütésre, vagy legalábbis lassú lesz. A gyors sütésnél a hofok akkora
szokott lenni, hogy kicsit füstöl is az olaj a serpenyoben, nem?
Különben simán kibírja a cucc, ha elveszik az edényt, simán kikapcsol, jelez. Ha
zavar a csipogás, azt nem nehéz lehalkítani vagy elnémítani.
> vagy ez baromsag?
Végülis nem baromság. Az enyémnél ez nem jól muködne, mert pechemre ez csak 220
fokos. Megpróbáltam becsapni. Kimértem, hogy a hoérzékelonek a melegtol az
ellenállása változik. Asszem csökken (rég volt), és sorbaraktam vele egy potit,
de nem jött be. Vagy elbandzsítottam, és no, majd újra megnézem. Hú, tényleg, ha
no, akkor elcsesztem. :-) De mechanikailag már kialakítottam, az oldalán van a
poti, és ha jó lenne, visszarakhatnám a hofokérzékelot. :-) De jó, hogy szóba
került!
hjozsi
More information about the Elektro-etc
mailing list