[elektro-etc] Milyen tuzhelyet vegyek? :)

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Mon Feb 7 11:03:21 CET 2011


Xorn wrote:
> Akkor vegyel kombinalt indukcios + futoszalast. A csak indukciossal
> nem vagy el magaban, nem mindenhez jo, edenytol fuggetlenul.

Szerintem csakis a palacsintasütéshez, tehát az edény elemelgetéséhez nem az 
igazi, bár lekezeli.

Az igazi baj vele, hogy a háziasszonyok megszokásai miatt nem a teljesítmény 
állítható, hanem a hofok. Ha a teljesítmény lenne csak állítható, akkor tök 
olyan lenne, mint a gáz, sot, jobb. És egye fene, tegyenek bele hofok-korlátot, 
de az legyen gyors és magas (vagy állítható).

A gáz is teljesen szabályozatlan dolog. Beállít egy lángot a háziasszony, és 
tekergeti tól-ig a kívánságának megfeleloen, és nincs baj. Igaz, hogy ez alapból 
tartalmaz egy hofokkorlátot: a láng homérséklete a korlát. Egy ottfelejtett 
edény nem fog pirosan izzani tole. Az indukciósban meg igen. Hofokkorlát nélkül 
egy alu edény, aminek acél alja van, hogy legyen, ami melegszik, akár le is 
csurranhat.

Ugyanakkor az állítható homérséklet plusz lehetoségeket is ad, amit ki lehet 
használni. Pl konfittálásra. Ezt egy hofokszabályozós rezsó is tudja. (Pl 
kipróbáltam kevergetés nélküli sárgaborsó-fozelék készítésekor. Tök jól 
sikerült. Letakartam az edényt frottír türivel hoszigetelés gyanánt, és 
forráspont alatt tartottam. Ez bejöhet szilvalekvár készítésekor is. Na ilyet 
gázon csinálni elég cikis dolog lenne. :) )

hjozsi 



More information about the Elektro-etc mailing list