[elektro-etc] Milyen tuzhelyet vegyek? :)
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Mon Feb 7 11:03:21 CET 2011
Xorn wrote:
> Akkor vegyel kombinalt indukcios + futoszalast. A csak indukciossal
> nem vagy el magaban, nem mindenhez jo, edenytol fuggetlenul.
Szerintem csakis a palacsintasütéshez, tehát az edény elemelgetéséhez nem az
igazi, bár lekezeli.
Az igazi baj vele, hogy a háziasszonyok megszokásai miatt nem a teljesítmény
állítható, hanem a hofok. Ha a teljesítmény lenne csak állítható, akkor tök
olyan lenne, mint a gáz, sot, jobb. És egye fene, tegyenek bele hofok-korlátot,
de az legyen gyors és magas (vagy állítható).
A gáz is teljesen szabályozatlan dolog. Beállít egy lángot a háziasszony, és
tekergeti tól-ig a kívánságának megfeleloen, és nincs baj. Igaz, hogy ez alapból
tartalmaz egy hofokkorlátot: a láng homérséklete a korlát. Egy ottfelejtett
edény nem fog pirosan izzani tole. Az indukciósban meg igen. Hofokkorlát nélkül
egy alu edény, aminek acél alja van, hogy legyen, ami melegszik, akár le is
csurranhat.
Ugyanakkor az állítható homérséklet plusz lehetoségeket is ad, amit ki lehet
használni. Pl konfittálásra. Ezt egy hofokszabályozós rezsó is tudja. (Pl
kipróbáltam kevergetés nélküli sárgaborsó-fozelék készítésekor. Tök jól
sikerült. Letakartam az edényt frottír türivel hoszigetelés gyanánt, és
forráspont alatt tartottam. Ez bejöhet szilvalekvár készítésekor is. Na ilyet
gázon csinálni elég cikis dolog lenne. :) )
hjozsi
More information about the Elektro-etc
mailing list