[elektro-etc] Csili

Benedek István renyta at t-online.hu
Sat Sep 4 23:30:35 CEST 2010


PL wrote:
> Hello
>
> Saturday, September 4, 2010, 10:45:26 PM, you wrote:
>
>
>> :)) Igen, ez gáz, mert sok helyen eladják a másfajta, húsosabb
>> paprikákat is bogyiszlóinak. Fontos a külleme (és a belső
>> szerkezete), ha azt jól ismered, akkor nem tudnak rászedni.
>
> Sajnos  itt van egy  tudásbeli  hiányosságom, mert  ugyan szeretem,
> de nem ismerem fel a külső jegyek alapján.
>
> Nekem sajna ott derül ki, amikor megkóstolom :(

Akkor mondom: a bogyiszlói paprika termése húsos, körkörösen sima felületű 
(nem bordázott, vagy horpadt), a vége felé ívelt, a hegye tompán kerekedő, 
(nem csúcsosan hegyes!), a színe sárgásfehér. A magháza is húsos, duzzadt, 
szinte az egész belső teret kitölti a szivacsos állomány és rengeteg magja 
van (ez így kompletten megy a lecsóba, csak a szárát és a tövét kell 
kivágni, mert ebből lesz a finom szaftja, na meg a rengeteg hagymától és a 
kb. 1/3 rész paradicsomtól).
Nnna, már csorog is a nyálam, basszus!:))

Üdv: I. 



More information about the Elektro-etc mailing list