[elektro-etc] Csili
Benedek István
renyta at t-online.hu
Sat Sep 4 23:30:35 CEST 2010
PL wrote:
> Hello
>
> Saturday, September 4, 2010, 10:45:26 PM, you wrote:
>
>
>> :)) Igen, ez gáz, mert sok helyen eladják a másfajta, húsosabb
>> paprikákat is bogyiszlóinak. Fontos a külleme (és a belső
>> szerkezete), ha azt jól ismered, akkor nem tudnak rászedni.
>
> Sajnos itt van egy tudásbeli hiányosságom, mert ugyan szeretem,
> de nem ismerem fel a külső jegyek alapján.
>
> Nekem sajna ott derül ki, amikor megkóstolom :(
Akkor mondom: a bogyiszlói paprika termése húsos, körkörösen sima felületű
(nem bordázott, vagy horpadt), a vége felé ívelt, a hegye tompán kerekedő,
(nem csúcsosan hegyes!), a színe sárgásfehér. A magháza is húsos, duzzadt,
szinte az egész belső teret kitölti a szivacsos állomány és rengeteg magja
van (ez így kompletten megy a lecsóba, csak a szárát és a tövét kell
kivágni, mert ebből lesz a finom szaftja, na meg a rengeteg hagymától és a
kb. 1/3 rész paradicsomtól).
Nnna, már csorog is a nyálam, basszus!:))
Üdv: I.
More information about the Elektro-etc
mailing list