[elektro-etc] kenyér és egyéb receptek
Fekete Róbert
frobi at harden.hu
Thu Sep 2 08:42:18 CEST 2010
a kenyeret is mindíg 1 deci tejjel csinálom, mert azonnal melegen
könnyen vágható, a héjja ropogósabb, amikor kiflit csináltam én úgy
okoskodtam ki a tekerős dolgot, hogy a tekerés végét alulhagytam, ekkor
nem kell semmit sem ragasztgatni simán saját súlya összefogja és szépen
összesül
na pontosan azé macera mert hamarabb elfogy minta kilós kenyér egyébként :D
2010-09-02 07:44 keltezéssel, Xorn írta:
> Lovok majd eBay-en csaszarzsemlenyomot magamnak, csak mindig
> elfelejtem. :-) Tobb meret es tobbfele forma is kaphato, par Euro
> darabja.
>
> Kiflit ugy probald ki egyszer, hogy felig tejjel gyurod viz helyett a
> kenyertesztat, majd a kinyujtott kifliket (a levegen egy fulet
> kihagyva, hogy le lehessen ragasztani, kulonben keles kozben
> kitekeredik) vekonyan bekened vajjal. En az etkeszletbol valo reces
> kessel szoktam, pont annyi kell neki, eppen egy pici. Utana meg mehet
> so a tetejere, esetleg komeny is. Hagyom megkelni, azutan be a sutobe.
> Ebbol meg sosem maradt. :-)
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2010/9/1 Fekete Róbert<frobi at harden.hu>:
>> zsömit inkább :)
>> kifli tényleg macer :)
>>
>>
>> 2010-09-01 22:49 keltezéssel, Xorn írta:
>>>
>>> 2010/9/1 Fekete Róbert<frobi at harden.hu>:
>>>>
>>>> természetesen azóta bolti kenyér erre nem volt
>>>> max kifli, de igyekszem hogy az se kerüljön be ezért mindig van friss
>>>> kenyér
>>>
>>> Hat csinalj kiflit, az sem nagy ugy, csak kicsit melos. Viszont nagyon
>>> finom.
>>>
>>> Best regards,
>>> Andy
>>>
>>>
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list