[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...
(G)feri
elektroslista at freemail.hu
Wed Jul 28 19:27:39 CEST 2010
Kedves Hofferek!
2010. július 28., 18:44:36, írtad:
> 2010.07.28. 18:32 keltezéssel, jhidvegi írta:
>> Hofferek Attila wrote:
>>
>>>> Meg hát a disznóból is nagyon sokféle zsírt lehet csinálni.
>>>
>>> Egyet mondok, man-ga-li-ca-zsír!!!! :-)
>>
>> Egyáltalán nem így értettem, hanem hogy lehet olyat ugyanabból, mint a
> Én meg úgy értettem, hogy sertészsír és sertészsír közt is lehet
> nyereségvágyból különbséget kreálni :-)
Hát már hogyne lehetne! Egyszer már jól ki is tárgyaltuk. A kondérba
kisütéskor nem csak a zsírszalonnát lehet belevagdosni, hanem a
belekről, meg egyéb helyekről összekapart hájat, meg rengeteg
gusztustalanságot. Na pl. ezek aránya is nagyban befolyásolja a
zsír minőségét, meg, hogy mennyi víz maradt benne. Persze kicsit számít a
sertés fajtája, állaga is. No és akkor ez még csak a házi zsír. Tovább
rombolják a minőséget az iparszerűen előállított zsíroknál a hozzáadott
mindenféle adalékok is. Ezért is én csak a magam által zsírszalonnából
kisütött zsírt szeretem a kenyeremre kenni.
--
Üdvözlettel,
(G)feri mailto:elektroslista at freemail.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list