[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...

(G)feri elektroslista at freemail.hu
Wed Jul 28 19:27:39 CEST 2010


Kedves Hofferek!

2010. július 28., 18:44:36, írtad:

> 2010.07.28. 18:32 keltezéssel, jhidvegi írta:
>> Hofferek Attila wrote:
>>
>>>> Meg hát a disznóból is nagyon sokféle zsírt lehet csinálni.
>>>
>>> Egyet mondok, man-ga-li-ca-zsír!!!! :-)
>>
>> Egyáltalán nem így értettem, hanem hogy lehet olyat ugyanabból, mint a

> Én meg úgy értettem, hogy sertészsír és sertészsír közt is lehet 
> nyereségvágyból különbséget kreálni :-)

Hát  már  hogyne lehetne! Egyszer már jól ki is tárgyaltuk. A kondérba
kisütéskor  nem  csak  a  zsírszalonnát  lehet  belevagdosni,  hanem a
belekről,   meg   egyéb  helyekről  összekapart  hájat,  meg  rengeteg
gusztustalanságot.  Na  pl.  ezek aránya is nagyban befolyásolja a
zsír   minőségét,  meg,  hogy mennyi víz maradt benne. Persze kicsit számít a
sertés fajtája, állaga is. No és akkor ez még csak a házi zsír. Tovább
rombolják  a  minőséget az iparszerűen előállított zsíroknál a hozzáadott
mindenféle  adalékok  is. Ezért is én csak a magam által zsírszalonnából
kisütött zsírt szeretem a kenyeremre kenni.
-- 
Üdvözlettel,
 (G)feri                            mailto:elektroslista at freemail.hu



More information about the Elektro-etc mailing list