[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...

(G)feri elektroslista at freemail.hu
Tue Jul 27 07:55:25 CEST 2010


Kedves Pista!

2010. július 26., 22:48:08, írtad:

> (G)feri wrote:

>> mákosmetélt  is  belefér,  meg az a fantasztikus görhöny hű de régen
>> volt!
> Mi az a görhöny? Életemben nem hallottam még! Persze lehet, hogy már ettem
> olyat, csak más néven?:)) Ha nem, akkor holnap megcsináljuk.

http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=21467&a_id=301229&h_id=64689

Ezt linkeltem be, mert Kistarcsa mellett (Cinkotán) lakunk, táj jellegű :)

Az   alján   említett egybe sütött.Mindenféle borzalmas mártás nélkül.
Törtem   tegnap   a   fejem,   hogy   mire is szoktam inni  fehérbort,
gondolom a vörös is biztosan menne rá. Hát főleg
erre :). Nej még alszik, de ma még leírom a receptet, ahogy Ő is a nagymamájától tanulta :).

>  Na, nem úgy
> mint Fecó testvér ("csináljuk meg!"), hanem csak úgy lazán, polgáriasan.:)))
> Viszont a töltöttpaprika az én egyik kedvencem is, természetesen csakis
> bogyiszlói paprikából!:) De én egy másik változatát is imádom, csak nem
> biztos, hogy elmondhatom, mert van valaki a listán, aki nem szívesen olvas
> ilyesmiről. Na, mindegy (hjozsi ne haragudj, tényleg nem cseszegetésből
> írom, most rögtön ugorj lejjebb 1 sorral!), szóval a tejfeles, kapros,
> töltöttpaprika. Ugyan úgy kell készíteni, mint a normál verziót, csak nem
> paradicsom szósszal. ISTENI !!!

Paradicsomszósz  nélkül  nem  tudom  elképzelni,  valamiért  a  kapros
szószok  nekem  sem jönnek be :(. Amúgy az uborkás üvegben pl. kedvencem a
kapor. Meg  a kenyérre kenhető vajkrémben is.

Erről jut eszembe, volt kb. 25 éve az a magyaros vajkrém. Az időben 2x
volt    allergiás    (arcfelpuffadással,    iszonyatos   viszketéssel,
ijesztő torokszorító érzéssel) rohamom (mentős kalciuminyekciós   bevetéssel).
Allergiavizsgálatra végűl nem mentem el, de kitotoztuk, mindkét esetben
előtte  ezt  is  ettem,  egyik  esetben vermut is akadt mellé. Mondjuk
stresszes  időszakom  is volt, akkor nyitottuk kispesten a szervizünk,
ki   sem  látszottam  a  munkából.  Amúgy  azóta ha gyanusan vakarózni
kezdenék rögtön  egy  kalcium  pezsgőtabletta.  Az  rájöttem, elmulasztja a
motorbalesetes rérdizületes fájásomat is -de ezt már mondtam.

>> A   vörösbort   én  is  alkalmanként  szívesen  megiszom  (kissé savas
>> vagy  mi,  a  gyomromnak),  de  a fehér jobban csúszik. Tudom az igazi
>> borivók a szárazat részesítik előnyben,
>> nekem az csak  az  első fél liter után jön be.

> Régebben képtelen voltam meginni a száraz borokat és buktam az édesre. Már
> nem, és hamar meg lehet szeretni, mert a jó, minőségi száraz bor nem 
> savanyú. Aszondom, hogy inkább kevesebbet, de jót!:))

Én   pl.  a  bablevesben,  lecsóban,  paprikás,  rakott
krumpliban (újabb rég látott kedvenc :)  ) a  kolbásszal, sonkával vagyok így. Régen Nej gagyi
virsliket,   kolbászokat  pakolt  bele.  Sikerült  meggyőznöm,  inkább
kevsebbet (ha szűkebb a konyhapénz), de a jobbat, úgy finomabb.

Reggelire mostanság   kedvelem  még a szalonnás,  kolbászos  tojásrántottát,  meg
kimaradt    a    felsorolásból   a  pizza.  Azt  a  vékonyan  szárazra
sütöttet kevésbé kedvlem,   inkább  amelyiken  paradicsomos  mártás (sugo) van  és  rugalmas,
vastagabb a tésztája, felűl jól megpakolva finomságokkal.

Feri


> __________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5315 (20100726) __________

> Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

> http://www.eset.hu






-- 
Üdvözlettel,
 (G)feri                            mailto:elektroslista at freemail.hu



More information about the Elektro-etc mailing list