[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...
(G)feri
elektroslista at freemail.hu
Tue Jul 27 07:55:25 CEST 2010
Kedves Pista!
2010. július 26., 22:48:08, írtad:
> (G)feri wrote:
>> mákosmetélt is belefér, meg az a fantasztikus görhöny hű de régen
>> volt!
> Mi az a görhöny? Életemben nem hallottam még! Persze lehet, hogy már ettem
> olyat, csak más néven?:)) Ha nem, akkor holnap megcsináljuk.
http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=21467&a_id=301229&h_id=64689
Ezt linkeltem be, mert Kistarcsa mellett (Cinkotán) lakunk, táj jellegű :)
Az alján említett egybe sütött.Mindenféle borzalmas mártás nélkül.
Törtem tegnap a fejem, hogy mire is szoktam inni fehérbort,
gondolom a vörös is biztosan menne rá. Hát főleg
erre :). Nej még alszik, de ma még leírom a receptet, ahogy Ő is a nagymamájától tanulta :).
> Na, nem úgy
> mint Fecó testvér ("csináljuk meg!"), hanem csak úgy lazán, polgáriasan.:)))
> Viszont a töltöttpaprika az én egyik kedvencem is, természetesen csakis
> bogyiszlói paprikából!:) De én egy másik változatát is imádom, csak nem
> biztos, hogy elmondhatom, mert van valaki a listán, aki nem szívesen olvas
> ilyesmiről. Na, mindegy (hjozsi ne haragudj, tényleg nem cseszegetésből
> írom, most rögtön ugorj lejjebb 1 sorral!), szóval a tejfeles, kapros,
> töltöttpaprika. Ugyan úgy kell készíteni, mint a normál verziót, csak nem
> paradicsom szósszal. ISTENI !!!
Paradicsomszósz nélkül nem tudom elképzelni, valamiért a kapros
szószok nekem sem jönnek be :(. Amúgy az uborkás üvegben pl. kedvencem a
kapor. Meg a kenyérre kenhető vajkrémben is.
Erről jut eszembe, volt kb. 25 éve az a magyaros vajkrém. Az időben 2x
volt allergiás (arcfelpuffadással, iszonyatos viszketéssel,
ijesztő torokszorító érzéssel) rohamom (mentős kalciuminyekciós bevetéssel).
Allergiavizsgálatra végűl nem mentem el, de kitotoztuk, mindkét esetben
előtte ezt is ettem, egyik esetben vermut is akadt mellé. Mondjuk
stresszes időszakom is volt, akkor nyitottuk kispesten a szervizünk,
ki sem látszottam a munkából. Amúgy azóta ha gyanusan vakarózni
kezdenék rögtön egy kalcium pezsgőtabletta. Az rájöttem, elmulasztja a
motorbalesetes rérdizületes fájásomat is -de ezt már mondtam.
>> A vörösbort én is alkalmanként szívesen megiszom (kissé savas
>> vagy mi, a gyomromnak), de a fehér jobban csúszik. Tudom az igazi
>> borivók a szárazat részesítik előnyben,
>> nekem az csak az első fél liter után jön be.
> Régebben képtelen voltam meginni a száraz borokat és buktam az édesre. Már
> nem, és hamar meg lehet szeretni, mert a jó, minőségi száraz bor nem
> savanyú. Aszondom, hogy inkább kevesebbet, de jót!:))
Én pl. a bablevesben, lecsóban, paprikás, rakott
krumpliban (újabb rég látott kedvenc :) ) a kolbásszal, sonkával vagyok így. Régen Nej gagyi
virsliket, kolbászokat pakolt bele. Sikerült meggyőznöm, inkább
kevsebbet (ha szűkebb a konyhapénz), de a jobbat, úgy finomabb.
Reggelire mostanság kedvelem még a szalonnás, kolbászos tojásrántottát, meg
kimaradt a felsorolásból a pizza. Azt a vékonyan szárazra
sütöttet kevésbé kedvlem, inkább amelyiken paradicsomos mártás (sugo) van és rugalmas,
vastagabb a tésztája, felűl jól megpakolva finomságokkal.
Feri
> __________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5315 (20100726) __________
> Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.
> http://www.eset.hu
--
Üdvözlettel,
(G)feri mailto:elektroslista at freemail.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list