[elektro-etc] Euro

Xorn toth.endre at gmail.com
Mon Jul 26 08:17:41 CEST 2010


2010/7/25 Karoly Kovacs <koka55 at yahoo.com>:
>> gyumolcs ize meg nyomokban sincs semelyiknek  sem.
>
> Akkor meg nem kostoltal igazi palinkat.
>
> Vegyuk pl. a barackpalinkat!
> 1.Tudtad/tudtatok, hogy az eloirasok szerint bizonyos szazalekban
> oszibarackot is tartalmazhat a cefre? (Ez baj.) Az igazi barack-
> palinkaban csak (magyar) kajszi van!
> 2. Az igazi palinka tudorok ugy fozik, hogy a cefre eres utolso
> stadiumaban (a fozes elott) bizonyos szazalekban friss, erett
> kajszit daralnak hozza. Igy kivalo zamatot, izt kap. (Ehhez persze
> az is kell, hogy legyen a palacsintanak kulonbozo fajtaju, azaz
> kulonbozo idopontokban ero kajszija.)
>
> Mondom ezt en, aki csak nehanapjan iszik tomenyet! :)))
>
> Viszont inyenc vagyok, szeretem a finomat, mindenfele elelmi-
> szerben, italban. Amiota pl. volt alkalmam megkostolni a haromszor
> desztillalt ir Paddy whiskey-t, azota mas viszkit nem iszom. :)))
> Sajnos ezt nem exportaljak, csak az interneten es speci italbe-
> szerzo helyeken lehet kapni, pedig nem is tul draga.
> (Info: az amerikai whiskey-t egyszer, a skot whisky-t ketszer, az
> ir whiskey-t haromszor desztillaljak.)

New info: whisky egyfele van, amit Skociaban csinalnak. Leteznek meg
hasonlo nevu, hasonlo modon keszulo italok, de hat mint tudjuk konyak
is csak egy helyen keszul, hiaba csinalnak sok mas helyen kulonfele,
hasonlo modon keszulo italokat, azaz brandyket.

Amit pedig az amerikaiak kovetnek el kukoricabol, azt igyak is meg ok maguk.

Best regards,
Andy



More information about the Elektro-etc mailing list