[elektro-etc] Euro

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Sun Jul 25 20:25:32 CEST 2010


Hofferek Attila wrote:

> másodperccel később legföljebb, valami utóíz szerűséget. Közvetlen a
> pálinkának nem lehet érezni az ízét. Szagolás nélkül, úgy, hogy a
> szádban van a pálinka, nem tudod megmondani, hogy az milyen, csak
> miután lenyelted.

Ezt nem jól tudod. Ez olyan lehet, mint a baromi csípős ételek vagy a direkt 
csípős alapanyagok fogyasztása. Idővel lehet, hogy elpusztulnak vagy letompulnak 
azok az érzékek (idegek), amik elsőre atomvillanásnak érzik a hatást.

Aki naponta ledönt egy pár deci pálinkát, az lehet, hogy már az ízét is érzi. 
Állítólag patológusoknál nem ritka a tömény alkohol ivása sem, de lehet, hogy ez 
csak szóbeszéd.

A csípős doloknál lehetnek talán a legnagyobb eltérések. Egyszer egy 
vendégségben simán levessel kezdődött az ebéd. Látszólag semmi különös nem volt, 
leves-színe volt, nem lángolt... Bekaptam az első kanállal, és 5 másodperc múlva 
rosszulléttel közdöttem a fürdőszobában hidegvizes öblögetés közepette. (Talán 
azért, mert a köhögéstől le is tüdőztem belőle valamennyit.) Pedig ez tutira nem 
közelít a versenyszerű nem is tudom, az már nem is chilievés. Vannak iszonyú 
tömények is.

Valahol a közelmúltban láttam valami skálát, amiben a legcsípősebb magyar 
paprikafélék a legvégén éppenhogy oda voltak biggyesztve. Ergo engem a 
középmezőny valamelyikével simán ki lehetne végezni, másnak meg az a napi 
betevő.

hjozsi 



More information about the Elektro-etc mailing list