[elektro-etc] Euro
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Sun Jul 25 20:25:32 CEST 2010
Hofferek Attila wrote:
> másodperccel később legföljebb, valami utóíz szerűséget. Közvetlen a
> pálinkának nem lehet érezni az ízét. Szagolás nélkül, úgy, hogy a
> szádban van a pálinka, nem tudod megmondani, hogy az milyen, csak
> miután lenyelted.
Ezt nem jól tudod. Ez olyan lehet, mint a baromi csípős ételek vagy a direkt
csípős alapanyagok fogyasztása. Idővel lehet, hogy elpusztulnak vagy letompulnak
azok az érzékek (idegek), amik elsőre atomvillanásnak érzik a hatást.
Aki naponta ledönt egy pár deci pálinkát, az lehet, hogy már az ízét is érzi.
Állítólag patológusoknál nem ritka a tömény alkohol ivása sem, de lehet, hogy ez
csak szóbeszéd.
A csípős doloknál lehetnek talán a legnagyobb eltérések. Egyszer egy
vendégségben simán levessel kezdődött az ebéd. Látszólag semmi különös nem volt,
leves-színe volt, nem lángolt... Bekaptam az első kanállal, és 5 másodperc múlva
rosszulléttel közdöttem a fürdőszobában hidegvizes öblögetés közepette. (Talán
azért, mert a köhögéstől le is tüdőztem belőle valamennyit.) Pedig ez tutira nem
közelít a versenyszerű nem is tudom, az már nem is chilievés. Vannak iszonyú
tömények is.
Valahol a közelmúltban láttam valami skálát, amiben a legcsípősebb magyar
paprikafélék a legvégén éppenhogy oda voltak biggyesztve. Ergo engem a
középmezőny valamelyikével simán ki lehetne végezni, másnak meg az a napi
betevő.
hjozsi
More information about the Elektro-etc
mailing list