[elektro-etc] kolbasz

Topybear topybear at gmail.com
Wed Jan 6 17:59:55 CET 2010


2010/1/6 Szima Gábor <sygma at tesla.hu>

>
> On Wed, 6 Jan 2010, Topybear wrote:
>
>  Az gáz, mert a jó kolbászhoz kell a zsír is, különben száraz lesz, meg
>> íztelen
>>
>
> A disznohus alapveto jellemzoje, hogy a "szin"hus kozt van rendesen zsir.
>

A színhúsban levő zsír kevés a kolbászhoz.


>
>  (a füszerek zsírban oldódnak).
>>
>
> Azok a vitaminok, nem? :)
>

Nem csak. A fűszerek nagy többsége is ott kezd el dolgozni. Pl. a
pirospaprika is zsiradékban adja ki magát. A kömény is (ezt is szoktak
kolnászba rakni). A bors is intenzívebb, ha van zsiradék.


> Mert ezek szerint naturszeletet nem kell fuszerezni.
>

Natúrszelet só és bors. Attól natúr. Egyébként meg utána hogy is sütöd meg?
Egy kis zsiradékon.
Nézd meg a párolt kajákat, sokkal jobban kell fűszerezni őket, ha azt
akarod, hogy legyen valami íze is.

Topy


More information about the Elektro-etc mailing list