[elektro-etc] kolbasz

Várszegi Péter varszegi at kapos-net.hu
Wed Jan 6 11:21:49 CET 2010


Ismerve a húsipart egy kicsit, nem a vevőkkel van a baj.
Prémium kolbászra nincs igazi igény.
Általában évente jelentkezik egy gyártó aki nekiáll kolbászt készíteni, ezek 
az év végére az ehetőből beállnak a szemét termelésbe, mert azt veszik az 
emberek.
A legtöbb nagyáruházban kapható kolbász nagyrészt olyan nyesedékből van ami 
másra nem jó, az alja meg minden mást is beletesz.
Pl. Ász kolbász, szerintem emberi fogyasztásra nem alkamas.
halálom, amikor a nagy csimbókok, inak, szemetek beleragadnak a fogamba, az 
ász kolbásztól pl. szerintem hányingert kapnék ha meg kéne ennem.
Otthon az ember nem egészen úgy csontoz mint egy cégnél, nem kerül a 
nyesedékbe bele minden szemét.
Ha meg igaz jó kolbászt akar csinálni, akkor abba tesz rendes húst is, mert 
azért az a jó.

Amire igazán szükség lenne az egy rendes élelmiszerkönyv ahol rendesen 
tisztátva van, hogy mi miből lehet.
Akkor a virsli finom lenne, a kolbász meg kolbász.
Most a hústartalomba belefér a szeparátum is, ami elméletben valóban hús, de 
kizárt, hogy otthon bárki is megenné.

--------------------------------------------------
From: "jhidvegi" <jhidvegi at gmail.com>
Sent: Wednesday, January 06, 2010 10:38 AM
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Subject: Re: [elektro-etc] kolbasz

> Palasik Sandor wrote:
>
>>> izu volt es finom. A bolti meg barhonnan
>>> szarmazik, nem finom.
>>
>> Ugyanez a tapasztalat, ezt nem értem én sem. Azt gondolnám, hogy volna
>> kereslet jó kolbászra, úgyhogy lehetne kínálat is.
>
> Nem vagytok kicsit túl igényesek? Vagy csak van valami íz, ami kell, és 
> nincs benne a kolbászban?
>
> A metroban pl meglehetősen nagy választék van, legalábbis budaörs 
> közelében. Ezek mind szarok? (Nem értek én ehhez, nem kötözködésképpen 
> kérdezem, csak natúr kérdezem.)
>
> hjozsi
> 



More information about the Elektro-etc mailing list