[elektro-etc] Kenyersutes

gyapo gyapo at freemail.hu
Tue Jan 5 18:24:43 CET 2010


A halaszlenek az a titka, mint a kolbasznak, otthon kell csinalni. 
Eletemben meg nem ettem vendeglatohelyen jo halaszlet. Lehet az 
bajai, dunafoldvari halaszcsarda, szegedi akarmilyen napok bogracsok 
szazaival, Kecskemeten Sugovica csarda allitolag bajai halaszlevel, 
ez mind nudli. Hig, keves a paprika, keves a teszta, nem eleg eros, 
szoval semmilyen szempontbol nem jo, mind vendegloi. Olyan mint a 
gyari kolbasz, sose lesz olyan mint az otthoni.
Nalunk egyszeru a recept, baromi sok hal es meg tobb paprika, eros es 
edes vegyesen, lehet eroset egyben is megvagdosva. A halat elore le 
kell sozni par oraval fozes elott, hogy jol atjarja. Csak pontybol 
fozunk, tej, ikra mehet bele. Bogracsba hagyma, viz, hal, alagyujt, 
amikor folforrt bele a paprika, ahogy elfo a leve a teszta 
fozolevevel potolni. 45 perc forras utan kesz. Forro tesztaval 
teleszedni a tanyert, es annyi levet ramerni, hogy eppen ellepje.
Vorosbor, ha vekonyabb a hal akkor darab vaj, paradicsom vagy 
paradicsompure, ezeket lattam meg beletenni, de enelkul is jo.

Udv.: gyapo
gyapokuk at cfwpont.hu



More information about the Elektro-etc mailing list