[elektro-etc] halászlé
Laurinyecz Zoltán
lauri at globonet.hu
Fri Dec 24 10:10:26 CET 2010
A lottóötösöm lenne ennyire biztos mint amennyire biztos voltam benne
hogy a halászlékocka valakinél kiveri a biztit. De nem is csak szimplán
kiveri de még a gumantábla is lerobban a falról. (ha már elektro lista)
:-)
Múlkor mondta is egy vendégem a harmadik tányér elfogyasztása után, hogy
kicsit hangsúlyosnak érzi benne a nátrium-glutamátot meg a mononátrium
tartarátot ellenben a a guargumit és a dimetil-polisziloxánt nagyon
eltaláltam. Nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek. Aztán megegyeztünk
hogy ízlések és pofonok....
:-)
2010.12.24. 7:56 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Tegnap az esti bevásárlásból hazafelé jövet az jutott eszembe, hogy
> Attila halászlé-topikjában én egy 'hogyan ne' fejezetet fogok nyitni.
> De beelőztél :)
>
> Asszony összeírt egy listát, hogy mit vegyek, a paprika volt az
> ötletadó. Utálom, ha a pörköltfélékbe paprikát (mármint a TV vagy a HE
> paprikát) tesznek. Teljesen elviszi a kaja ízét, ha lecsót akarok
> enni, akkor főzök azt.
>
> A másik a halászlékocka. Most csak az első amit a google nekem
> kihozott: " A halászlékocka lényege a nátrium glutamát ". Nem tudom a
> Te kockádban mi van, ami a halban, hagymában, fűszerpaprikában nincs,
> hacsaknem a varázslatos vegeta. Múltkor sikerült beújítani egy
> nagyüveg olajbogyót. Ahogy eszem, ejnye mondom mi van ebben. Hát
> persze, nátrium glutamát. DE MINEK??? Ment az egész a kukába. Szóval a
> kockás kajáért én még egy lerobbant fejű 7805-öt sem adnék.
>
> Nekem a zeller is teljesen idegen, a sárgarépa is erősen ettől a
> kajától...
>
>
> Gábor
>
> Laurinyecz Zoltán írta:
>> Basszus, Te Baján paszírozod a halat????
>>
>> Szerintem műttesd át az arcodat és költözz el Malibura mert ha a
>> bajaiak megtalálnak, egy zárlatos BY133-at nem adok az életedért
>> :-)))
>>
>> Én is paszírozom de könnyű nekem a Viharsarokban.
>>
>> Én rengeteg zöldséggel főzöm az alaplevet: sárgarépa petrezselyem
>> hagyma fokhagyma paradicsom paprika zeller. Nekem ez 20 perc alatt
>> még sosem főtt meg, legalább 1 óra (forrástól számítva) mire a
>> halgerinc meg a fej szétesik meg a zöldségek szétfőnek. Aztán jön a
>> paszírozás, amitől olyan sűrű alaplé lesz, hogy kb kétszeres
>> mennyiségű vizet kell hozzátenni. Innen már célegyenes: filézett
>> halhús haltej ikra mikor mi van, só, porpaprika (édes erős) és
>> vessetek megvadult mókusok elé én szoktam bele tenni halászlékockát
>> is. (Mea maxima culpa)
>>
>> És a trükk amivel meg tudom etetni ezt a halászlevet még azokkal is
>> akik soha halat... és nemszeretem... és szeretem de csak a levét...
>> és pfúj szálka.....hogy kifilézem.
>> A gerinc felől lefejtem a húst a "bordákról" aztán leteszem egy
>> vágódeszkára a bőrével lefelé és kb 3-5 milliméterenként bevagdosom
>> (hossztengelyére nagyjából merőlegesen) egészen a bőrig. Így el lehet
>> darabolni a szálkákat egészen apró darabokra és minden gond nélkül el
>> lehet fogyasztani. Elvétve lehet egy-egy nagyobb szálkát találni de
>> nem ritka hogy nincs is benne egy sem.
>>
>>
>>
>>
>> 2010.12.22. 20:47 keltezéssel, Hofferek Attila írta:
>>> Ki hogy főzi?
>>>
>>> Én egyik "iskolát" sem követem (bajai, dunai, tiszai, balatoni,
>>> stb), és nem teszek bele vendégzsírt, csak a halnak a saját zsírja
>>> kerül bele. Ennélfogva bőrt nem nyúzok le egy halról sem, abban és
>>> az alatt van a legtöbb zsiradék. Viszonylag egyszerű az elkészítés:
>>> az alaplének valót, meg egy kis sót összefőzök, kb húsz percig,
>>> passzírozom, utána kerül bele a hagyma, a halhús, a paprika, a
>>> csípős, ha nem esznek belőle gyerekek, és a só. Kb 30 perc alatt
>>> készen van. Idén is a kertben bográcsban csinálom :-)
>>>
>>>
>>
>>
>> _____________ NOD32 5637 (20101121) Információ _____________
>>
>> Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
>> http://www.nod32.hu
>>
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list