[elektro-etc] halászlé

Laurinyecz Zoltán lauri at globonet.hu
Fri Dec 24 10:10:26 CET 2010


A lottóötösöm lenne ennyire biztos mint amennyire biztos voltam benne 
hogy a halászlékocka valakinél kiveri a biztit.  De nem is csak szimplán 
kiveri de még a gumantábla is lerobban a falról. (ha már elektro lista)

:-)

Múlkor mondta is egy vendégem a harmadik tányér elfogyasztása után, hogy 
kicsit hangsúlyosnak érzi benne a nátrium-glutamátot meg a mononátrium 
tartarátot ellenben a  a guargumit és a dimetil-polisziloxánt nagyon 
eltaláltam. Nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek. Aztán megegyeztünk 
hogy ízlések és pofonok....

:-)




2010.12.24. 7:56 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Tegnap az esti bevásárlásból hazafelé jövet az jutott eszembe, hogy 
> Attila halászlé-topikjában én egy 'hogyan ne' fejezetet fogok nyitni. 
> De beelőztél :)
>
> Asszony összeírt egy listát, hogy mit vegyek, a paprika volt az 
> ötletadó. Utálom, ha a pörköltfélékbe paprikát (mármint a TV vagy a HE 
> paprikát) tesznek. Teljesen elviszi a kaja ízét, ha lecsót akarok 
> enni, akkor főzök azt.
>
> A másik a halászlékocka. Most csak az első amit a google nekem 
> kihozott: "  A halászlékocka lényege a nátrium glutamát ". Nem tudom a 
> Te kockádban mi van, ami a halban, hagymában, fűszerpaprikában nincs, 
> hacsaknem a varázslatos vegeta. Múltkor sikerült beújítani egy 
> nagyüveg olajbogyót. Ahogy eszem, ejnye mondom mi van ebben. Hát 
> persze, nátrium glutamát. DE MINEK??? Ment az egész a kukába. Szóval a 
> kockás kajáért én még egy lerobbant fejű 7805-öt sem adnék.
>
> Nekem a zeller is teljesen idegen, a sárgarépa is erősen ettől a 
> kajától...
>
>
> Gábor
>
> Laurinyecz Zoltán írta:
>> Basszus, Te Baján paszírozod a halat????
>>
>> Szerintem műttesd át az arcodat és költözz el Malibura mert ha a 
>> bajaiak megtalálnak, egy zárlatos BY133-at nem adok az életedért
>> :-)))
>>
>> Én is paszírozom de könnyű nekem a Viharsarokban.
>>
>> Én rengeteg zöldséggel főzöm az alaplevet: sárgarépa petrezselyem 
>> hagyma fokhagyma paradicsom paprika zeller. Nekem ez 20 perc alatt 
>> még sosem főtt meg, legalább 1 óra (forrástól számítva) mire a 
>> halgerinc meg a fej szétesik meg a zöldségek szétfőnek. Aztán jön a 
>> paszírozás, amitől olyan sűrű alaplé lesz, hogy kb kétszeres 
>> mennyiségű vizet kell hozzátenni.  Innen már célegyenes: filézett 
>> halhús haltej ikra mikor mi van, só, porpaprika (édes erős) és 
>> vessetek megvadult mókusok elé én szoktam bele tenni halászlékockát 
>> is. (Mea maxima culpa)
>>
>> És a trükk amivel meg tudom etetni ezt a halászlevet még azokkal is 
>> akik soha halat... és nemszeretem... és szeretem de csak a levét... 
>> és pfúj szálka.....hogy kifilézem.
>>  A gerinc felől lefejtem a húst a "bordákról" aztán leteszem egy 
>> vágódeszkára a bőrével lefelé és kb 3-5 milliméterenként bevagdosom 
>> (hossztengelyére nagyjából merőlegesen) egészen a bőrig. Így el lehet 
>> darabolni a szálkákat egészen apró darabokra és minden gond nélkül el 
>> lehet fogyasztani. Elvétve lehet egy-egy nagyobb szálkát találni de 
>> nem ritka hogy nincs is benne egy sem.
>>
>>
>>
>>
>> 2010.12.22. 20:47 keltezéssel, Hofferek Attila írta:
>>> Ki hogy főzi?
>>>
>>> Én egyik "iskolát" sem követem (bajai, dunai, tiszai, balatoni, 
>>> stb), és nem teszek bele vendégzsírt, csak a halnak a saját zsírja 
>>> kerül bele. Ennélfogva bőrt nem nyúzok le egy halról sem, abban és 
>>> az alatt van a legtöbb zsiradék. Viszonylag egyszerű az elkészítés: 
>>> az alaplének valót, meg egy kis sót összefőzök, kb húsz percig, 
>>> passzírozom, utána kerül bele a hagyma, a halhús, a paprika, a 
>>> csípős, ha nem esznek belőle gyerekek, és a só. Kb 30 perc alatt 
>>> készen van. Idén is a kertben bográcsban csinálom :-)
>>>
>>>
>>
>>
>> _____________ NOD32 5637 (20101121) Információ _____________
>>
>> Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
>> http://www.nod32.hu
>>
>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list