[elektro-etc] újrafagyasztás
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
Wed Dec 8 17:40:34 CET 2010
kozelit, de nem az igazi.
kiolvad a huto. orakat allt a melegedo hutoben a cucc.
nincs benne toxin, hiszen megfozve megehetem.
1. aztan meg ket ora, amig visszafagyasztom, de ekkorra mar lesz benne toxin?
2. meg ket orat kinthagyom, utanna fozom meg, akkor meg nem lesz benne?
vajk
________________________________
From: charles hoss <charles.hoss at gmail.com>
To: elektro-etc at tesla.hu
Sent: Wed, 8 December, 2010 15:06:09
Subject: Re: [elektro-etc] újrafagyasztás
Ez a fagyturo dolog egy homalyos reszlet (nem tudnek kapasbol fajt mondani ami
ultra fagyallo lenne, de elvileg enyhe minuszokban eletkepes lehet), en inkabb
az oxigen hatasaira gyanakodnek - de a fagyasztott dolgoknak is van lejarata.
Ez a fagyasztos , kiolvasztos dolog ez nem igy szamolhato :legalabb orakig olvad
egy nagyobb darab. Aztan ket orat tarolod , bevagod a fagyba , mire megfagy az
megint fosszu ido - ez mar siman eleg egy feltart sejtekkel biro taptalajjo
ahhoz hogy mindenfele finomsag elszaporodjon.
Bye
dexter
Sent from my HTC
-----Original Message-----
From: vajk fekete <halaloszto at yahoo.co.uk>
Sent: Wednesday, December 08, 2010 11:39
To: elektro-etc at tesla.hu
Subject: Re: [elektro-etc] újrafagyasztás
en nem tartom az a helyet autentikus forrasnak.
pl ha a fagyturo baci visszafagyasztas utan szaporodik, akkor kiolvasztas elott
miert nem szaporodott?
tovabba nem latom, hogy a baciszaporodas szempontjabol mi a kulonbseg akozott,
hogy kiolvasztom, hagyom olvadtan harom orat, majd megfozom, vagy kiolvasztom,
hagyom olvadtan 2 orat, majd visszafagyasztom, kiolvasztom, hagyom egy orat, e
sutanna megfozom.
vajk
________________________________
From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
To: elektro-etc at tesla.hu
Sent: Wed, 8 December, 2010 11:27:24
Subject: [elektro-etc] újrafagyasztás
Egyszer beszélgettünk erről, akkor mintha az lett volna a konklúzió, hogy nincs
gond az újrafagyasztással, csak a boltoknak tilos, mert a szétfagyott sejtek a
kiolvadt időszakban gyorsabban romlanak, így a teljes eltarthatósági idő
lecsökken.
Ehhez képest érdekes dolgot olvastam a malackarajon:
"
Miért nem szabad visszafagyasztani?
A vágás után gyorsfagyasztott termékekben kiengedés után elkezdenek a
baktériumok szaporodni, és a fagyasztástól roncsolt sejtek sem rontják
pozíciójukat. Egyes fagytűrő fajok ezt a bulit tovább folytatják az
újrafagyasztás után, a mélyhűtőben, jó kis fertőzőtt húst készítve. Alapos
hőkezelés után ez a kockázat csökkenthető, tehát ha muszáj újrafagyasztani,
inkább jól megfőzött pörkölt, mint nyers formában.
"
Gábor
More information about the Elektro-etc
mailing list