[elektro-etc] Magyar fokhagymát keresek

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Wed Dec 1 13:41:23 CET 2010


Milyó János wrote:

> Azért mossuk minden nap vissza a szénszűrőt, mert az apró mechanikai
> szennyeződések lerakódnak a széndarabokra, ez által csökken a hasznos
> felület, kevésbé hatékonyan működik.

Ennek a szénnek mi az állaga?
Amikor vettem a cuccost, leírták, hogy az elején feketés lesz a víz. Ezért nem 
az RO-n át engedtem ki az első vizet a szénszűrőből, és tényleg feketés lett.

Ha megfordítom a víz irányát, nem történik valami helyrehozhatatlan? El se tudom 
képzelni, hogy néz ki belülről ez a szénszűrő.

Lehet, hogy ha az első garnitúra elhasználódik, veszek újakat, és a régit 
felvágom, hogy lássam, milyen belül. (A szénszűrőt is, meg az előszűrőt is.)

> A havi sósavazás 2%-os sósav oldattal történik.

Ez valami spéci minőségű, nagyobb tisztaságú sósav? (Ha háztartási sósaval 
valamit átmosnék, nem nagyon lenne kedvem utána inni. Ki tudja, miminden lehet a 
háztartási sósavban.)

> Az, hogy meddig jó a szén,
> klórméréssel állapítjuk meg. Ha átmegy rajta a klór, akkor szenet kell
> cserélni. ( hetente egy mérés a csapvízből, és egy mérés a szén után)

Ez laborszintű mérés, vagy egyszerűbb valami, amit otthon is lehetne csinálni?
Persze lehet, hogy ha csak beleszagolok, és már érzem a klórt, akkor annyi. De 
attól tartok, hogy ha a klóros vizet beleeresztem az RO szűrőbe, annak is 
rövidül tőle az élettartama.

Egyelőre az se világos, hogy az RO szűrő tönkremenetele honnan vehető észre - 
azon túl, hogy mondjuk vezetőképességet mérek. Esetleg megnő az 
átbocsátóképessége? Tehát, ha most van majdnem 1:4 az RO és a kimenő víz aránya, 
és ez lecsökkenne 1:2-re, akkor már gyanús? Egyáltalán így történik?

hjozsi 



More information about the Elektro-etc mailing list