[elektro-etc] Sokkolo szamok
Famulus Számítástechnika
hwsw at famulus.hu
Mon Nov 30 09:24:39 CET 2009
Szima Gábor wrote:
> On Sun, 29 Nov 2009, Friedrich Gábor wrote:
>
>> Ezt a vendéglős dolgot én is tapasztaltam, párommal már csak fél
>> adagot kérünk, ha nagy ritkán vendéglőbe jutunk.
>> A mai egész adagok egy kicsit soknak tűnnek, ha az ember az egészet
>> megeszi, környékezi a rosszullét.
>
> Ez onnan johet szerintem, hogy igazabol nem a plusz par kilo krumpli
> az, ami viszi a penzt, hanem a "korites".
> Terem/asztal/kerthelyiseg/sorpad/konyha/pincer/ciganyzenesz.
>
> Ugyhogy ha a kis/kozepes adag etel mennyiseget duplazza, akkor csak
> par (10) %-al no a koltseg, cserebe "jobban erzi magat" a vendeg.
Egy jobb átlag vendéglőben a
szokásos kaják NULLSZALDÓS
önköltsége cirka 400-900 Ft/vendég.....
Ami ebben a vendéglátó kategóriában
az árlapon ugye úgy 1800-3600 Ft/vendég
lesz a helytől és a profit szinttől függően...
Így az adag mérete a szokvány, tömeges
összetevők esetén valóban kb. lényegtelen.
A bérek és rezsik durvábban játszanak...
A matekolás a ~800-1000 Ft/vendég
alatti árakkal dolgozó helyen és a
< 600 Ft árú menüknél kezdődik...
KJ
> -Sygma
More information about the Elektro-etc
mailing list