[elektro-etc] Sokkolo szamok
Skandar Graun
sgraun at gmail.com
Sat Nov 28 23:05:15 CET 2009
Ezt tizenakárhány éve elemzések nélkül is elmondta a sógorom.
Meg egy 1960-ban kiadott könyvben is olvasható volt már hasonló.
Kissé az angol tudósokra hajaz a dolog.
Nagytételben olcsóbb vásárolni... az egyik szlogen, aztán a tönkrement
maradék megy a kukába, a másik a vendéglők: A konkurrencia nagyobb
adagot ad, ezért nekem is nagyobbat kell adnom, igaz, már jóval több,
mint az egy ember által fogyasztható.
A sógorom azt mondta, hogy kifejezett ritka volt a normális testsúlyú
ember. Kaliforniában.
2009/11/28 Xorn <toth.endre at gmail.com>:
> http://index.hu/bulvar/2009/11/28/az_etel_kozel_felet_kidobjak_az_amerikaiak/
>
> Az elérhető és az elfogyasztott kalóriák közti különbség az elpazarolt
> élelmiszer. 2003-ban fejenként mintegy 3750 kalória volt elérhető, míg
> csupán 2300-at fogyasztottak el. 1450 kalória tehát veszendőbe ment,
> ez az elérhető élelmiszerkészlet 39 százaléka.
>
> Egy korábbi tanulmány rávilágított arra, hogy a termelés felelős a
> hulladékok húsz százalékáért, az elosztás további húsz százalékért,
> míg a fogyasztói szegmens a maradék hatvanért.
>
> Best regards,
> Andy
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list