[elektro-etc] Kolbasz
Famulus Számítástechnika
hwsw at famulus.hu
Mon Nov 9 18:53:07 CET 2009
vajk fekete wrote:
> nem csak hallottam, csinaltam is. a szalonnabol nem lesz teperto, max
> po:rc. a teperto a ha'jbol keszul.
>
> vajk
nemúgyvanaz...
Alapban "zsírnak való szalonna"
Az mi nem jó...
sózni/füstölni
nem jó abált szalonának
nem jó császárszalonnának
nem jó a kolbászba
Vagy mert állagilag olyan,
vagy mert méretileg olyan.
A teperto 2+1 féle lehet...
Az egyik az alaktalanná sülo fajta.
Ami hájból ill, "kövér/fodros zsíros"
részekbol és az apró nyesedékekbol készül.
A másik az alakosnak megmaradó
Ami szalonnából darabolva ill. az
ikrásan zsíros alkatrészekbol készül...
(sonka lenyesett kövér része pl)
Ez utobbiak adják a +1 verziót is..
Mert ez ugye lehet boros ill. börtelen.
Sot lehet húsos is, ha éppen
hozzányesodik eg ykis sonak széle, hasalja
A szallonáról/sonkaról lefejetett bor ugyanis
(errefele legalábbis) kell a kocsonya anyaghoz
ill. a disznósajtba valamennyi...
Némely vidéken nem átallanak
bort darálni akolbászba/hurkába is.
De ez az én számban nem áll meg...
A hájból NEM sütünk zsírt...
Csak a szélébol, ahol inas/véres)
A háj HASZNOSABB anyag annál
KELL az a finom réteges/leveles tésztákba...
Nos nálunk így dolgozodik fel a zsíros rész.
KJ
More information about the Elektro-etc
mailing list