[elektro-etc] Kolbasz

Jozsef Valkai jvalkai at gmail.com
Mon Nov 9 15:00:55 CET 2009


EMBER! El vagy tevedve, tudod milyen finom hájastesztat lehet abbol
csinalni? Valodi kincs!!!
-- 
https://www.paypal.com/hu/mrb/pal=NMCZCQHKNJV6S
-- 
--
Valkai Jozsef
+36 70 36 28 147
vjozsef at valkai.net
lat: +47.30.43.94
lon: +19.9.9.39
Terkep:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&msid=117746938126421924724.00000111c751540f8d9a8&ll=47.512056,19.152453&spn=0.012,0.029182&z=15&om=1


2009. november 9. 14:43 Hofferek Attila írta, <hofi at soka.co.hu>:

> Xorn írta:
>
>  Libanal mondjuk. De disznonal biza', a zsirszallonnabol szoktuk volt a
>> tepertot csinalni. A mi csaladunk nem szerette soha nagyon zsirosan,
>> ezert meg frissiben, melegen, miutan a kiolvadt zsirt lekanalaztuk
>> rola, krumplinyomoban kifacsartuk. Igy egeszen konnyu, "teperto light"
>> lett az eredmeny, nem volt olyan nehez etel, mint csak magaban a
>> kisult zsirszalonnakocka lett volna. A zsir aljat, benne ezzel a
>> kifacsart, kisse szemetesebb zsirral meg hagztuk ulepedni, es mikor
>> kifagyott, leszedtuk szepen a tetejet. Porkolthoz pl. kifogastalan
>> volt igy, egy kis surejevel, aljaval is.
>>
>
> Szerintem hulyeseg zsirforrasnak tekinteni a szalonnat oly modon, hogy
> kisutjuk a zsirjat, a porcot meg megesszuk. A szalonnat ugy kell megenni,
> vagy vekonypenzu husokat szaftosabba tenni vele, ahogy az van. Zsirforrasnak
> tenyleg ott a haj, az ugysem jo semmi masra, esetleg abalt szalonnat szoktak
> csinalni belole, de az meg sertesbol nem jo tulsagosan.
>
>


More information about the Elektro-etc mailing list