[elektro-etc] Kolbasz
Hofferek Attila
hofi at soka.co.hu
Mon Nov 9 11:35:32 CET 2009
Acs Gabor írta:
> Na ez az, hogy én is kb. ezt a részét vállalnám, de nem tartanék a
> kertemben állatot.
> Ja, és ne kelljen zsíros dolgokban nyúlkálni, azt nem szeretem.
>
> Ex-anyósomék egyszer direkt úgy ido"zítették a vágást, amikor én is ott
> vagyok. ez valami kitüntetés-féle volt, nagyon nagyra kellett volna
> értékelnem. Ott a kertben szaladgáltak a csirkék a porban rendszerint. A
> vágás napján esett az eso", de nem lehetett elhalasztani. Ott feküdt a
> földön a sertés a szaros sárban, úgy pörkölték,, ott is vágták fel,
> minden csupa mocsok volt. Aztán ahogy szétszedték, oda hozták az
> asztalra az alkatrészeket, hogy daraboljam, szortírozzam, de minden
> csupa zsíros-szaros volt, fogtam magam, és bementem a gyerekekkel
> játszani. Onnantól kezdve sokat esett a népszeru"ségem arrafelé.
> Eléggé beteg volt a gyomrom akkoriban, nem nagyon ittam a páleszbo"l
> (ami ha jól emlékszem, román piacon vett valami 'konyak' volt), lehet
> hogy az volt a baj, mert ezt delíriumban lehet igazán csinálni.
Altalaban ilyenkro sar van. A porkoles, feldolgozas nalunk ugy volt,
hogy egy faladakbol eszkabalt "szinpadon" (kb 20 cm magas) tortent a
diszno feldolgozasa. Ahol eppen utolertuk, felboritottuk, leoltuk, aztan
fel a szinpadra fogd huzd ahol ered, leslagoztuk, lekefeztuk,
felperzseltuk, fellogattuk, felvagtuk, a tobbi a garazsban tortent haccp
szerint :-)
More information about the Elektro-etc
mailing list