[elektro-etc] Kolbasz

Hofferek Attila hofi at soka.co.hu
Mon Nov 9 11:35:32 CET 2009


Acs Gabor írta:
> Na ez az, hogy én is kb. ezt a részét vállalnám, de nem tartanék a 
> kertemben állatot.
> Ja, és ne kelljen zsíros dolgokban nyúlkálni, azt nem szeretem.
> 
> Ex-anyósomék egyszer direkt úgy ido"zítették a vágást, amikor én is ott 
> vagyok. ez valami kitüntetés-féle volt, nagyon nagyra kellett volna 
> értékelnem. Ott a kertben szaladgáltak a csirkék a porban rendszerint. A 
> vágás napján esett az eso", de nem lehetett elhalasztani. Ott feküdt a 
> földön a sertés a szaros sárban, úgy pörkölték,, ott is vágták fel, 
> minden csupa mocsok volt. Aztán ahogy szétszedték, oda hozták az 
> asztalra az alkatrészeket, hogy daraboljam, szortírozzam, de minden 
> csupa zsíros-szaros volt, fogtam magam, és bementem a gyerekekkel 
> játszani. Onnantól kezdve sokat esett a népszeru"ségem arrafelé.
> Eléggé beteg volt a gyomrom akkoriban, nem nagyon ittam a páleszbo"l 
> (ami ha jól emlékszem, román piacon vett valami 'konyak' volt), lehet 
> hogy az volt a baj, mert ezt delíriumban lehet igazán csinálni.

Altalaban ilyenkro sar van. A porkoles, feldolgozas nalunk ugy volt, 
hogy egy faladakbol eszkabalt "szinpadon" (kb 20 cm magas) tortent a 
diszno feldolgozasa. Ahol eppen utolertuk, felboritottuk, leoltuk, aztan 
fel a szinpadra fogd huzd ahol ered, leslagoztuk, lekefeztuk, 
felperzseltuk, fellogattuk, felvagtuk, a tobbi a garazsban tortent haccp 
szerint :-)



More information about the Elektro-etc mailing list