[elektro-etc] Kolbasz

Acs Gabor agabor at electrodesign.hu
Sun Nov 8 13:14:08 CET 2009


Metroban van egy sonka, valami Corvinus vagy ilyesmi a neve. Az sima 
parasztsonka, nincs benne adalék. Van ugye a Pick békebeli virsli, ami 
húsból készül. A téli szalámi, a Gyulai/Csabai kolbász, pár paprikás 
szalámi. Mást hirtelen nem tudnék mondani, pedig hidd el, órákat 
áldoztam erre az életemből :)

Ezek voltak a normál hipermarketek-közértek felhozatalából. És akkor ott 
a Lidl, náluk szerintem a hústermék 80%-a ehető. Más kérdés, hogy soknak 
olyan németes a fűszerezése, ami nekem nem finom, de ezt mindenki 
magának próbálgatja. Van pl. 1000-ért kilós virsli, tiszta húsból. 
Párizsi, néhány felvágott, ami jó ízű. A téliszalámijuk, és a szárított 
sonkájuk kimondottan finomak! Ezek már nem olcsók, de ugye más is az 
anyagszükséglet egy szendvicshez, és a többi közért árainál azért mégis 
jobbak. Ja, a májas is valami 70% körüli hústartalommal van, ízfokozó 
nélkül, máshol ez inkább a zsírtartalom szokott lenni a májas esetében.



Gábor

2009.11.08. 8:28 keltezéssel, Benedek István írta:
> Acs Gabor wrote:
>> Amikor már a sonkán, szalonnán, debrecenin is azt látod, hogy
>> ízfokozó, páclé, stb... alig van 1-2 termék, amit még meg lehet venni.
>>
> Kiváncsivá tettél! Melyik az az 1-2?:))
> Persze megvenni bármelyiket lehet, de jóízűen elfogyasztani..........
>
> üdv: I.
>
> _____________ NOD32 4528 (20091021) Inform�ci� _____________
>
> Az �zenetet a NOD32 antivirus system megvizsg�lta.
> http://www.nod32.hu
>
>
>


More information about the Elektro-etc mailing list