[elektro-etc] palinka

Laurinyecz Zoltán lauri at globonet.hu
Sat Jun 13 11:06:12 CEST 2009


Elvileg minden gyümölcsből lehet pálinkát készíteni, kérdés hogy milyet 
és mennyit. Felénk a legnépszerűbb a szilva (annak minden fajtája) meg a 
barack. Ezzel a kettővel lehet tutira menni. Aztán jön a körte ill 
illetve a fenti három elem összes létező permutációja mint 
vegyespálinka. Az ettől eltérő összeállításoknak felénk elég szegényes 
az irodalma nyilván azért mert itt mindenki mennyiségpárti. :-)

Az almát mindenképp össze kell darálnod és megturbózni egy kis cukorral 
is mert sosem fog kiforrni. Bár gyanítom ez a kihozatal jó esetben is 
fele lesz a szilva vagy barackénak.

Hofferek Attila írta:
> Laurinyecz Zoltán írta:
>> Az a gyümölcs cukortartalmától függ. Felénk úgy számolják, hogy tíz 
>> liter kiforrt szilvacefréből 0.8 liter pálinka lesz. Ez persze 
>> változhat attól függően, hogy mennyire érett, és édes a gyümölcs amit 
>> beleraktál. a meggy, cseresznye, körte ezt az arányt biztosan rontani 
>> fogja (leginkább a meggy)
>
> A zöldalma, ami elfogyasztva jó édes, jó cefreforrás? Van itt két 60 
> lityós hordóm, esetleg rámennék egy kis cefrekészítésre...
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list