[elektro-etc] teflon indukciós főzőlap

Onódi Ákos onodi at hdsnet.hu
Tue Jul 28 18:50:32 CEST 2009


szia
Szerintem nem, mert nagy a hőellenállás az acél lemez és a főzőedény közt.
Ennek eredménye, hogy az acéllemez nagyon magas hőmérsékletre hevülhet fel, 
és a magas hő miatt sérülhet az indukciós főző kerámia/üveg-lapja.
Ha viszont van az indukciós főzőnek hőfokérzékelője, akkor nem megy tönkre, 
viszont a hevítést leállítja egy olyan hőfokon, amiről még viszonylag kevés 
hőmennyiség áramlik a főzőedény felé.
Esetleg kiakad valami hibajelzéssel a magas hőfok miatt, és csak a 
hálózatból kihúzás/visszadugás után működik újra.
Gondolj a hagyományos platnikra, ahol akár 5-600 fokra is felhevül a 
felülete, hogy le tudja adni a névleges teljesítményét a főzőedénynek.
Ha viszont az edényed nem vastagabb 2-3 mm-nél, és az acéllemezed tiszta, 
akkor tedd be az edénybe és minden probléma nélkül főzhetsz vele.
A sütéshez már nem ajánlanám.(vagy ki tudja?)
Persze gondolni kell arra, hogy az acélból kioldódhat némi fém, főleg ha 
savanyú a folyadék.
Bár ha belegondolok a bogrács is, palacsintasütő is létezik natur 
vaslemezből.
Ákos


>From: "Szurnyák István"
>

>Sziasztok,
>Szerintetek indukciós főzőlapon lehet-e úgy használni a hagyományos teflon
>edényeket, hogy egy darab acél lemezt teszek alá.
>
>Üdv.: István




More information about the Elektro-etc mailing list