[elektro-etc] grapefruit...
Charles Hoss
charles.hoss at gmail.com
Tue Jan 6 16:48:20 CET 2009
Acs Gabor írta:
>
>
> 2009.01.06. 2:17 keltezéssel, Charles Hoss írta:
>> alapesetben igy van . a spenotot azert utaljak , mert rosszul vannak
>> tole . kellett valami genetikai kod arra hogy ne egyunk meg minden
>> szart amit a mezon talalunk .
>
> Egyik fiam bölcsödés kora óta utálja a borsót, és olyanokat mond, hogy
> viszket tőle a feje, meg bizsereg a szája. Elsőre csak kifogásnak
> tűnik, de akár az is lehet, hogy ő erre allergiás? Csak mert a borsó
> nem egy közismert allergén.
egy tulelo konyvbol :
ismeretlen bogyo megkostolasa : megszagoljuk , ha nem rossz , akkor
szetmorzsoljuk es a kezunkre kenjuk (felteszem a hatoldalara , ahol
vekonyabb a bor) ,par perc utan az ajkunkra kenjuk , utana keveset
eszunk belole , varunk par orat , utana lehet enni , de kis mennyisegben
es lehetoleg massal egyutt .
ugy nezem hogy a gyermek tenyleg allergias keszul lenni a borsora .
> Már írtam, Tecsóban, Auchanban, Metroban nem találsz olyan párizsit
> (de más felvágottat sem nagyon), amiben ne lenne legalább egy
> ízfokozó. Amin meglepődtem, hogy már sok cég a tarjába, parasztsonkába
> is tesz ízfokozót, aminek amúgy lenne rendes íze. Szóval most van 1-2
> termék, amit tudom hogy meg lehet venni, mást inkább elkészítünk mi
> magunk. Gőzerővel reklámozzák a knorr vagy mi ízbombát, amit a
> reklámban egy női kéz csak belemorzsol a kajába, és a család majdnem
> elmegy tőle, olyan finom lesz. Ebben 3 féle ízfokozó van. Az a
> szomorú, hogy valszeg vizsgálják a marketingesek, milyen összetétellel
> lehet legyőzni a konkurrenciát, és a népnek már ennyire elszállt az
> érzékelése. Volt pl. a Metroban a Norbi párizsi, ami egyébként
> nevetséges, mint Norbi, de ez volt az egyetlen, amiben nincs ízfokozó.
> Kb. fél éve megszűnt. Az Auchanban is volt 1 típus, az is megszűnt.
> Mostmár ezért vásárolok ha lehet a Lidlben, ott még van minden
> áruféleségből olyan, ami legalább 80 százalék hús, és nincs benne
> ízfokozó.
az izfokozo olyan szupernormalis inger ami utan eladhatatlanna valik a
csak normalis kaja .
> Volt a múltkor egy vizsgálat a Spektrum tv-n, ahol szakértők azt
> mondták, nem sikerült eddig senkinek igazolni, hogy a sok cukortól
> hiperaktívak lesznek a gyerekek. Ezután ki is próbálták, és tényleg
> nem lettek aktívabbak, mint voltak, csak a közös ugrabugrálás, ilyenek
> miatt tűntek annak.
nezzuk csak : adrenalin : hirtelen vercukor szint novekedes - felporges
nikotin : instant cukor roham : jo erzes , pillanatnyi felporges
szolocukor - mar a szaj nyalkahartyan elkezd felszivodni , felporges ?
talan meg kene nezni a szolocukrot , mert azt nem kell hidrolizalni
felszivas elott - a legtobb uditoben van belole .
masreszt ha jol emlekszem nem csak ez okozta a magatartas zavarokat volt
par szinezek is aminek a megvonasa komoly valtozast hozott .
(persze az alap a cukor , erre mindenki erzekeny bizonyos mertekig - a
tobbire pedig lehet nagyon eltero a reakcionk , mert bonyolultabb
vegyuletek bonyolultabb metabolizmussal : pl egy fenil-alanin forras
mesterseges edesito semmilyen hatassal nincs egy normal emberre alacsony
dozisban , mig egy fenilketonuriasnak mereg .
masik lehetoseg : probaljunk meg egy olyan esetet elkepzelni , amikor
csak a cukorrol megy a gyerek - folyamatosan kortyolgat , a cukor miatt
folyamatosan inzulin tulsulya van , ha esik a vercukra , akkor azonnal
iszik , mert megtanulja hogy attol azonnal jol lesz , igy akarmit emeszt
meg , abbol gyakorlatilag zsir lesz - ennek aztan aktiv hormon termelo
hatasa lesz , ami tovabbi fejlodesi eltereseket okoz . stb - egy erdekes
lancreakcio .
bye
dexter
More information about the Elektro-etc
mailing list