[elektro-etc] grapefruit...

Acs Gabor agabor at electrodesign.hu
Tue Jan 6 11:38:26 CET 2009



2009.01.06. 2:17 keltezéssel, Charles Hoss írta:
> alapesetben igy van . a spenotot azert utaljak , mert rosszul vannak 
> tole . kellett valami genetikai kod arra hogy ne egyunk meg minden 
> szart amit a mezon talalunk .

Egyik fiam bölcsödés kora óta utálja a borsót, és olyanokat mond, hogy 
viszket tőle a feje, meg bizsereg a szája. Elsőre csak kifogásnak tűnik, 
de akár az is lehet, hogy ő erre allergiás? Csak mert a borsó nem egy 
közismert allergén.

>
> ugyanez van azokkal a turbozott kajakkal amiket pl natrium glutamattal 
> felturbozva abba sem tudsz hagyni (chips) felporget es vigyorogni 
> kezdesz tole (cola) - ha valamiben van x mennyisegu "izfokozo" 
> (valojaban inkabb fuggest okoz) akkor megeszed a szemetet is vele . 
> igy beviszel valamit amire nincs szukseged , magadtol nem enned meg - 
> megszokod es majd lesz tole minden bajod , de ez sokkal gazosabb - 
> kiolod a finom erzekelest "megkivanast"" ami meggatolna hogy pl minden 
> este pacalporkoltet egyel rizzsel .
Már írtam, Tecsóban, Auchanban, Metroban nem találsz olyan párizsit (de 
más felvágottat sem nagyon), amiben ne lenne legalább egy ízfokozó. Amin 
meglepődtem, hogy már sok cég a tarjába, parasztsonkába is tesz 
ízfokozót, aminek amúgy lenne rendes íze. Szóval most van 1-2 termék, 
amit tudom hogy meg lehet venni, mást inkább elkészítünk mi magunk. 
Gőzerővel reklámozzák a knorr vagy mi ízbombát, amit a reklámban egy női 
kéz csak belemorzsol a kajába, és a család majdnem elmegy tőle, olyan 
finom lesz. Ebben 3 féle ízfokozó van. Az a szomorú, hogy valszeg 
vizsgálják a marketingesek, milyen összetétellel lehet legyőzni a 
konkurrenciát, és a népnek már ennyire elszállt az érzékelése. Volt pl. 
a Metroban a Norbi párizsi, ami egyébként nevetséges, mint Norbi, de ez 
volt az egyetlen, amiben nincs ízfokozó. Kb. fél éve megszűnt. Az 
Auchanban is volt 1 típus, az is megszűnt. Mostmár ezért vásárolok ha 
lehet a Lidlben, ott még van minden áruféleségből olyan, ami legalább 80 
százalék hús, és nincs benne ízfokozó.

> nem azert , de az is hatassal van ra . ha egy kajaba teszel 
> szolocukrot (nem tul edes) , valamilyen savanyut , koffeint , akkor a 
> gyerek megissza mert ugy erzi ertekes ital . kozben hiperozmotikus , 
> tehat inkabb csak enyhen szomjas lesz tole , issza ujra . a vercukra 
> felmegy . felporog , jol erzi magat (hulye es hiperaktiv) aztan amikor 
> leesik a vercukra , akkor ujra innia kell , amit meg is fog tenni , 
> mert addigra mar nem kepes ellenallni neki - ez fugges . ugyes trukk mi ?

Volt a múltkor egy vizsgálat a Spektrum tv-n, ahol szakértők azt 
mondták, nem sikerült eddig senkinek igazolni, hogy a sok cukortól 
hiperaktívak lesznek a gyerekek. Ezután ki is próbálták, és tényleg nem 
lettek aktívabbak, mint voltak, csak a közös ugrabugrálás, ilyenek miatt 
tűntek annak.


Gábor


More information about the Elektro-etc mailing list