[elektro-etc] Regi benzin

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Sun Dec 2 17:42:28 CET 2007


Famulus Számítástechnika wrote:

> Tovabba igaza is van...
>
> A mai finomitott so valoban nem olyan sos izu
> mint a regi durva kristalyos volt...

Mára már a nyelved ízlelőbimbói is rosszabbul működnek, mint 4 évvel 
ezelőtt. :-)

Komolyabbra véve: ha ma a nátriumklorid nem tűnik olyan sósnak, én 
tutira venném, hogy én változtam. Az ok is gyakran nyilvánvaló: túl 
sósan eszünk. Én spec. nem vagyok ilyen, tök sótlan kajákat is jóízűen 
meg tudok enni, ezért aztán nekem nagyon sós, ha valamit elsóznak. 
Szóval az eb valahol itt van elhantolva sós íz ügyben.

De van más is. Történet: régesrég beültünk egy gyulai kisvendéglőbe, 
halászlé volt megcélozva. Kihoztak valami paprikás krémet egy kis 
edénykében, viszont jó sokáig nem hozták a kaját. Volt kenyér, letojva 
mindent rákentem egy kisebb kenyérre ebből a krémből, és jóízűen 
megettem. Nem is tűnt erősnek. Mondhattam volna, hogy hát már a paprika 
sem a régi.

Aztán hozták a halászlevet, abba is raktam belőle. De előtte is 
megkóstoltam, nem csípett, gondoltam, legalább legyen benne valami kis 
csípős íz. Hát a kenyérrel megevett adag felét rakhattam bele, de alig 
lehetett megenni a halászlevet, olyan baromi csípős lett. Tehát az se 
mindig mindegy, hogy mi módon is eszi az ember az adott ízű valamit. 
Nekem gyanús, hogy a finomabb szemcséjű só drasztikusabban oldódik. A 
por alakú, ha lenne olyan, az aztán nagyon sós ízű lenne.

(Na aztán másnap megvolt a böjtje az egésznek paprikakrémes mókának, de 
ez már más tészta.)

hjozsi 



More information about the Elektro-etc mailing list