[elektro-etc] Krumplistojas, gombastojas
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Wed Aug 29 12:30:57 CEST 2007
Topybear wrote:
> Csinálhatod főtt, felkarikázott krumpliból is, akkor lényegsen
> kevesebb olaj kell, ilyenkor a hagymával együtt rakd be a krumplit és
> csak rázogasd a serpenyőt, ne törjön össze a krumpli. Aki szereti a
Igen, ez is biztos nagyon jó. De az olaj mennyisége a tojástól függ. Ha
nem akarod, hogy tök száraz érzés legyen, annyi olajat kell bele rakni,
amennyit a tojat kíván. A többi alkotórész alig vesz fel olajat, sőt,
kolbász, szalonna inkább ad.
> reformkonyhát :DD, annak javaslom jó kis húsos füstöltszalonna
> megpírítását először, és arra jöhet a krumpli, hagyma. Ha üvegesedik a
> hagyma, ahogy Józsi is írta, mehet bele a paprika, kevés felkockázott
> paradicsom (ha túl leveses, akkor levét, magját ne rakd bele), esetleg
> pár jó érett koktélparadicsom félbevágva, lapjával lefelé. Aki
> szereti a csípőset, megküldheti pár karika erőspaprikával is.
> Ínyenceknek fél marék-marék magozott, félbevágott fekete olajbogyót
> is tudok javasolni, ez esetben a végén meg lehet hinteni a remekművet
> reszelt parmezánnal, némi mediterrán jelleget kölcsönözve az ételnek.
> :)
Nem rossz, de ennyi minden nem szokott lenni itthon. Azért majd
kipróbálom alkalomadtán.
hjozsi
More information about the Elektro-etc
mailing list