[elektro-etc] Kenyér

peter ppesti at tapiomente.hu
Mon Oct 16 21:39:41 CEST 2006


2006. 10. 16, hétfő keltezéssel 21.27-kor Huszti Andras ezt írta:
> Hali!
> 
> > Így finom tésztát kapok ami nem bántja a gyomromat. A kelési idő fél óra
> > helyett egy óra.
> Csajokkal amikor pizzat sutottunk, ott rontottuk el , hogy nem a
> tepsiben hagytuk megkelni a tesztat :( Szepen megkelt majd a tepsibe
> rakva osszesett.

Én soha nem a tepsiben kelesztem. Főleg ha nem tepsiben sütöm :) A
pizzatésztát is illene kétszer keleszteni. Ha egyszer megkelt átgyúrva
lehet nyújtani, rá a feltét és mehet a sütőbe. Így nagy hólyagok lesznek
a tésztában. Viszonylag tömörebb, vékonyabb tészta a végeredmény. Ha
átgyúrás után pihen, könnyebb nyújtani, ha nyújtás után is pihen akkor
egyenletes vastag laza tészta lesz. Megfelelő keménységű tészta nem
nagyon esik össze. Gondolom láttál már olyat mikor kézzel levegőben
nyújtják a tésztát.



More information about the Elektro-etc mailing list