[elektro-etc] Kenyér
Nagy Tibor
eltib at monornet.hu
Mon Oct 16 15:00:26 CEST 2006
> Élesztő pediglen nem kell a kovászba. És minimum 3-4 nap kell a
> kovásznak, de lehetőleg egy hét, amíg rendesen beindul. És minimum
> naponta kell vele pepecselni, de jobb, ha naponta kétszer meg van
> etetve a kovász.
Most konzultáltam nevelőapámmal és anyuval, aki szintén vele dolgozott. Mivel úgy látom erősen nem hiszitek el, így nem is írom le a két létező kovász készítését és összetételét, egyiket a mai napig használják a pékségekben, a másikat anyáink anyái használták a kemencés kenyérsütésnél. Ti úgy látom az utóbbit próbáljátok csinálni, de nem jól, hibás a dolog. Mindegy, most úgyis mindenki utál a másik topic miatt, sztem amúgy is szavahihetetlen vagyok épp:)
--
tib
More information about the Elektro-etc
mailing list