[elektro-etc] fastfood, fasttea :))

Acs Gabor agabor at electrodesign.hu
Fri Nov 24 00:37:21 CET 2006


Azért is jobb a kis mennyiségűbe rakni, mert főzéskor minden porszerű 
anyagot könnyebb a kevesebb lében felkeverni. Gondolom mechanikailag erősebb 
hatás éri.

Talán kérdezz meg ezügyben egy laborvezetőt :))


Gábor

----- Original Message ----- 
From: "Bodosi Bal zs" <BBALAZS at phys.szote.u-szeged.hu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Thursday, November 23, 2006 12:40 PM
Subject: [elektro-etc] fastfood, fasttea :))


> Sziasztok!
>
> Gyorsan akartam teat fozni, es a cukor bekeveresnel gondolkodtam.
>
> Altalaban ugy keszitem, hogy 1.5l vizet felforralok az elektromos
> forraloval, aztan bele a filtert, all 5 percig, filter ki,
> aztanhigitom ugy 2 - 2.5-re hideg vizzel.
> (Abba most ne menjunk bele, hogy ezt egyesek szentsegtoresnek meg
> teaszertartas blaszfemiajanak tekintik :)
>
> Szoval: akkor oldodik-e fel hamarabb a cukor, ha a forro, de kisebb
> mennyisegu vizbe teszem, vagy elobb felhigitom es a nagyobb
> mennyisegu, de hidegebb oldoszer fogja-e elobb feloldani?
> A cukor nalam egy kis poharnyit jelent.
> Vegig kavargatni szoktam.
> Udv:
>    BBalazs
>
> http://www.phys.szote.u-szeged.hu/bbalazs/bbalazs.htm
>
> 



More information about the Elektro-etc mailing list